Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ronis aicina Krieviju pārformulēt militāro doktrīnu

Latvijs ārlietu ministrs Aivis Ronis NATO-Krievijas padomes ārlietu ministru sanāksmē Ņujorkā trešdien aicinājis Krievijas Federāciju formulēt savu militāro doktrīnu tā, «lai no tās neizrietētu, ka _NATO _ir drauds Krievijas Federācijai», informē Ārlietu ministrija.

Amerikā notikušajā NATO-Krievijas padomes ārlietu ministru sanāksmē NATO dalībvalstu ārlietu ministri un Krievijas Federācijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pārrunāja alianses un Krievijas sadarbības perspektīvas.

 Tika apspriesta arī ideja par NATO-Krievijas Padomes samitu Lisabonā šogad 20.novembrī, kad norisināsies kārtējā NATO dalībvalstu valstu un valdību vadītāju sanāksme.

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens un dalībvalstis iezīmēja NATO un Krievijas attiecību dienaskārtību, kas ietver NATO un Krievijas kopīgo draudu izvērtējumu, praktisko sadarbību Afganistānas stabilizācijā, kā arī pretterorisma jomā, pirātisma un narkotiku nelegālās tirdzniecības apkarošanā, kodolieroču izplatīšanas novēršanā.

Ārlietu ministrs A.Ronis pauda Latvijas atbalstu NATO ģenerālsekretāra redzējumam par NATO un Krievijas attiecību tālāku virzību, arī idejai par NATO-Krievijas Padomes samita norisi Lisabonā.

Tomēr A.Ronis, tāpat kā NATO ģenerālsekretārs un citu dalībvalstu ārlietu ministri, norādīja, ka jāapzinās arī atšķirīgie viedokļi, kas pastāv attiecībās ar Krieviju, tai skaitā par Gruzijas teritoriālo integritāti un pieeju situācijas risinājumam Piedņestras teritorijā Moldovā. A.Ronis aicināja Krievijas Federāciju formulēt savu militāro doktrīnu tā, lai no tās neizrietētu, ka NATO ir drauds Krievijas Federācijai.

22.septembrī ANO Ģenerālās Asamblejas 65.sesijas Ņujorkā ietvaros norisinājās arī Eiropas Savienības ārlietu ministru un Krievijas Federācijas ārlietu ministra S.Lavrova kopīga tikšanās, kuras dienaskārtībā bija šā gada decembra sākumā plānotais EDSO samits Astanā, Kazahstānā, kā arī situācija Afganistānā un Pakistānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas