Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rosina ieviest elektronisko identifikācijas karti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
GF
G
nemuldi, brauc ar ID un kā vēl, tikai tas ir normālajā Eiropā
GF
G
No Personu apliecinošu dokumentu likuma neviens nav izsvītrojis normu par personas apliecībām, kas būtībā tās pašas Id kartes vien ir (tikai ar mazāku funkcionalitāti). Tikai MK pamanījās pieņemt noteikumus (Pasu noteikumi), no kuriem šis dokumentu veids pazuda. Jo tā arī daudzu gadu laikposmā šīs personu apliecības valsts nebija spējīga ieviest. Šobrīd izskatās, ka RAPLM vēlas izgudrot riteni, kas jau ir izgudrots...
hmmm
h
Kāpēc to izstrādā RAPLM nevis Tieslietu ministrija, vai PMLP, tas ir institucijas, kurām ar to jānodarbojas!!!??? Ja mans kaimiņš, kas kopumā ir lāgā puisis, ierodas pie manis uz rīta kafiju un paziņo, ka viņam ir trīs varianti kā izklaidēt manu sievu es sāku nedaudz aizdomāties....
Jā.
J
Apgraizīt vienīgi vajadzētu tavu sirdi,lai tu te nerunātu un negvelztu visādas muļkības,jo tu pat nesaproti pats ko te raksti.
ieva
i
Un cik miljonu ir izgrūsts par elektroniskā paraksta ieviešanu, kas faktiski ir bankrotējis? Cik valsts iestāžu ir sapirkušas saviem darbiniekiem elektroniskos parakstus, kas nekad nav lietoti, jo, kur gan tos pielietot, ja jau pat ministrijas neuzticas savām iestādēm, kuras nosūta elektroniski parakstītus dokumentus? Elektroniskie dokumenti valsts un pašvaldību iestādēm jāpieņem no 2004.gada 1.janvāra - reti kura iestāde vispār saprot, ko darīt ar eletroniski parakstītu dokumentu. Murgs kaut kāds. Nu nevar viduslaiku līmeņa valstī ieviest kosmiskās tehnoloģijas. Lielisks piemērs ir latvija el vē - radīts ķekša pēc - tas nekas, ka īsti neviens neizmanto, jo konstruēts bezgala neloģiski, bet toties banānrepublikā ir e-pakalpojumi! Interesanti zināt, vai kāds vidusmēra lietotājam ir apjautājies, vai viņam šie pakalpojumi ir ērti, loģiski, aizsniedzami? Izskatās, ka kāds atkal ļoti grib nopelnīt uz nodoļu maksātāju rēķina.
Ērglis
Ē
Atkal kāds grib uzvārīties jeb elektroniskais paraksts nr.2.
Bo
B
Ja jau vajag izvēlēties starp čipu un apgraizīšanu saskaņā ar Bībeli, es personiski izvēlos čipu.
ideja
i
Kāpēc nevarētu e-identificēšanas lietu uzticēt, piemēram, banku asociācijai? Nebūtu slikti, ja ar i-bankas idenfikāciju varētu tikt klāt pie visiem valsts pakalpojumiem. Domāju, ka sanāks stipri lētāk nekā tie 6 miljoni.
Jā.
J
Lūk tas ir tikai sākums visa veida globalizācijai Globalizēs un kontrolēs visu ko vien iespējams,un katra cilvēka personīgā dzīve,viņa finanses būs kā zem lupas.Tu tiksi kodēts,iekodēts un pārkodēts,pēc vajadzības,un ja nepakļausies šai sitēmai ,tu vienkārši nevarēsi ne pirkt ne pārdot ,jo tiks kontrolēts viss ,kas saistās ar tevi un tavu dzīvi.Bībelē par to viss ir aprakstīts,ar laiku tiks inplantēti čipi zem cilvēka ādas,kuros būs iekodēts viss,varēs tevi atpazīt ,zinās cik tev naudas,jo tā būs eltroniski uzskaitīta,katrs tavs vārds ar laiku tiks noklausīts,tiks pārkodētas tavas domas un vēlmes,vai tā nebūs īsta manipulācija ar cilvēka gribu. tio
Laura
L
Kādam nav pielecis, ka naudas ta nav!
Predicador
P
vajag vai nevajag, bet nāksies - Eiropa prasa, vazin.
@
@
Ceturtais variants - ierēdņi ievieš sev zem ādas čipu un staigā, viens otru laimīgi skenēdami. Man tas viss kā piektais ritenis.
zvirbulēns
z
Bauskas iedzīvotāji, re kur nauda jūsu slimnīcai, grib notērēt, tik nezin kādu variantu ņemt! Prasiet, varbūt atdos slimnīcai!
cam rip
c
Kur palika elektroniskais paraksts? Cik cilvēku ro aktivizējuši un lietojuši? Cik naudas izgāza par to?
Politiskaa atbildiba
P
ID vajadzigs tikai, lai vietejiem birokratiem atvieglotu dzivi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas