Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rosina likvidēt Valsts civildienesta pārvaldi

Valdība šodien plāno lemt par Valsts Civildienesta pārvaldes (VCP) likvidāciju, tās funkcijas galvenokārt nododot Valsts kancelejai (VK), kura izstrādājusi nepieciešamos grozījumus vairākos likumos. Iecerēts, ka reorganizācijas rezultātā tiks ietaupīti aptuveni 50 tūkstoši latu nākamā gada budžetā.

Jau vēstīts, ka premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) rosinātā disciplinārizmeklēšanā pret VCP vadītāju Māri Skudru konstatēts, ka iestādei draud bankrots — M.Skudra jau pērn bez finanšu avotu seguma paaugstinājis savu darbinieku algas, tādējādi iestādei paredzētā nauda pārtērēta. M.Skudra skaidro, ka tobrīd premjers Aigars Kalvītis (TP) solījis naudu piešķirt, bet vārdu nav turējis. Viņš uzsver, ka dienesta izmeklēšanas komisijas secinātais nav jauns fakts un arī I.Godmanis jau iepriekš bijis informēts par esošo situāciju: "Ja es esmu saskaņoti rīkojies un šis premjers ir bijis lietas kursā, tad manas vainas nav." M. Skudra uzskata, ka notikušais ir VK vadītājas Guntas Veismanes roku darbs, lai atriebtos viņam pašam, jo viņam bija uzdots izmeklēt G.Veismanes disciplinārlietu, kā arī lai panāktu, ka VCP tiek likvidēta. G.Veismane to noliedz, jo esot apzināti izvairījusies no visām iespējamām komisijām, kas saistītas ar kādreizējo padoto.

Valdībā iesniegtie dokumenti paredz, ka pēc VCP reorganizācijas VK izstrādās un koordinēs valsts civildienesta attīstības politiku, koordinēs ierēdņu karjeras attīstību un saskaņos ierēdņu amatus. Ministru kabineta noteikta institūcija pārņems personāla un civildienesta attiecības izbeigušu personu, kurām ir ierēdņa statuss, vienotās uzskaites sistēmas uzturēšanu, kā arī noteiks šīs uzskaites sistēmas pieejamību.

Valsts civildienesta likuma un citu ar valsts civildienesta jomu saistīto normatīvo aktu piemērošanu sev padotībā esošo ierēdņu darbībā kontrolēs tiešās valsts pārvaldes iestādes. Valdības sagatavotais likumprojekts paredz arī citu procedūru vienkāršošanu, kārtojot darba tiesiskās attiecības ar ierēdni. "Likuma grozījumi ir vērsti uz valsts budžeta līdzekļu ekonomiju, izslēdzot starpposmus lēmumu pieņemšanā, saskaņošanā un pieņemto lēmumu īstenošanā, nostiprinot tiešo valsts pārvaldes iestāžu vadītāju atbildību un iestāžu savstarpējo sadarbību atbilstoši Valsts pārvaldes iekārtas likumā ietvertajam regulējumam," teikts likumprojekta anotācijā. Grozījumi vēl jāapstiprina Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Skudram pārmet VCP novešanu gandrīz līdz bankrotam (14.08.2008.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas