Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret četrām personām par trīs kilogramu marihuānas kontrabandu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde divu kriminālprocesu ietvaros savākusi pietiekamu pierādījumu kopumu, lai rosinātu prokuratūrai uzsākt kriminālvajāšanu pret kopumā četrām personām.

Izmeklējot pērn uzsāktu kriminālprocesu pret kādu personu par gandrīz trīs kilogramu marihuānas kontrabandu un kādas citas personas līdzdalību, VID atklājis, ka nozieguma īstenošanā varētu būt piedalījusies vēl kāda persona. Tādēļ no minētā kriminālprocesa tika izdalīts atsevišķs process par kādas personas līdzdalību, organizējot marihuānas kontrabandu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā.

VID atgādina, ka 2009.gada 17.maijā Muitas kriminālpārvaldes darbinieki, veicot padziļinātu muitas kontroli kādai robežkontroles punktā Skaistkalne apturētai Renault Laguna automašīnai, tajā atrada un izņēma gandrīz trīs kilogramus marihuānas, kuras aptuvenā vērtība melnajā tirgū varētu būt 30 000 latu. Marihuāna bija iepakota astoņos sudraba krāsas maisiņos un paslēpta automašīnas aizmugurējās durvīs aiz apšuvuma. Par konstatēto faktu pret automašīnas vadītāju VID uzsāka kriminālprocesu par narkotisko vielu lielā apmērā pārvietošanu pāri Latvijas robežai nelikumīgā veidā un par narkotisko vielu lielā apmērā iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā.

VID darbinieki izmeklēšanas laikā savākuši pietiekamu pierādījumu kopumu, lai 2009.gada 29.oktrobī kriminālprocesu pret automašīnas vadītāju un kādu nozieguma līdzdalībnieku nosūtītu Muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Izmeklējot 9.oktobrī izdalīto kriminālprocesu par personas līdzdalību likumpārkāpumu izdarīšanā, noskaidrojies, ka, iespējams, ir bijis vēl kāds līdzdalībnieks - kāds tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā iepriekš nonācis pilsonis, kurš ir iesaistīts arī kādā Valsts policijas izmeklētā kriminālprocesā par narkotiku nelikumīgu glabāšanu un realizāciju. Abas personas tika atzītas par aizdomās turamām un apcietinātas. Arī šajā kriminālprocesā VID darbinieki savāca pietiekamus pierādījumus, lai rosinātu uzsākt kriminālvajāšanu, un pagājušajā nedēļā lietu nodeva Muitas lietu prokuratūrai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas