Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rozentāle uzdod izvērtēt, kā tika ārstēti mirušie jaunās gripas slimnieki

Veselības ministre, profesore Baiba Rozentāle uzdevusi Veselības inspekcijai nodrošināt sniegtās veselības aprūpes kvalitātes izvērtējumu visos pacientu nāves gadījumos, ko izraisījis  gripas A(H1N1) vīruss. Tas darīts, lai pārliecinātos par atbilstošas palīdzības nodrošināšanu pacientiem.

 Jaunā  gripa kopumā Latvijā nav sasniegusi augstu saslimstības līmeni. Visvairāk šobrīd slimo bērni un jaunieši vecuma grupā  no 4 līdz 15 gadiem, kuriem saslimšana noris vieglā vai vidēji smagā formā. Galvenā riska grupa ir pacienti vecāki par 55 gadiem, kuriem ir hroniskas saslimšanas (piem. cukura diabēts, sirds un asinsvadu saslimšanas, ļaundabīgie audzēji u.c. saslimšanas). Šiem pacientiem ir jāpievērš savam veselības stāvoklim īpaša uzmanība, un parādoties pirmajām gripai līdzīgo saslimšanu pazīmēm jādodas pie ģimenes ārsta, jo ļoti svarīgi ārstēšanu uzsākt savlaicīgi.

Latvijā ceturtdien apstiprināts 31 jauns tā dēvētās cūku gripas slimnieks, bet kopumā saslimušo skaits jau pārsniedz astoņus simtus, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) apkopotā statistika. Līdz šim ar jauno gripu miruši trīs cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas