Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rozentāles lolotā superlaboratorija kavējas, konstatēti pārkāpumi LIC iepirkumā

Bijušās Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vadītājas, tagad veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) «lolojums» trešā biodrošības līmeņa Nacionālās references laboratorija, kura mediķu aprindās iesaukta arī par «superlaboratoriju», tik drīz vēl netika pabeigta — Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) konstatējis būtiskus pārkāpumus LIC rīkotajā iepirkumu konkursā par laboratorijas mēbeļu iegādi jaunajai ēkai. Konkursā uzvarēja uzņēmums DP Mēbeles, kurš plašāk zināms kā virtuves mēbeļu ražotājs. Tas piedāvāja otru zemāko cenu par pakalpojumiem — 173 000 latu.

Konkursa dalībnieki — uzņēmums Labochema Latvija, kurš piedāvāja zemāko cenu, bet tika noraidīts, un SIA Armgate apstrīdēja konkursa rezultātus. IUB savu atzinumu publiskoja trešdien.

IUB savā atzinumā raksta: aizliegt slēgt līgumu ar noteikto uzvarētāju. Tā kā iepirkuma procedūras pārkāpumi esot būtiski, nepieciešama atkārtota iesniegto piedāvājumu vērtēšana. LIC pārstāve Liene Johansone saka — LIC komentārus visdrīzāk sniegšot ceturtdien. Nacionālās references laboratoriju bija plānots atklāt jau janvāra beigās, sūdzību dēļ tās pabeigšana kavējas.

IUB secinājis, ka LIC «nebija tiesiska pamata noraidīt pretendenta SIA Labochema Latvija tehnisko piedāvājumu tikai tādēļ, ka tajā ir iesniegti laboratorijas mēbeļu ražotāja dokumenti, nevis kādu citu kompetentu institūciju izsniegti apliecinājumi par piedāvāto laboratorijas mēbeļu atbilstību standartam EN 14056». IUB arī atzinis, ka taisnība ir SIA Armgate, kura savukārt norādīja, ka uzvarējušais uzņēmums DP Mēbeles varētu neatbilst konkursa nolikumam atsevišķos punktos. IUB atklāja, ka iepirkuma komisijai neesot bijusi pietiekoša DP Mēbeles piedāvājumā iesniegtā informācija par 2008.gada finanšu neto apgrozījumu, tā turklāt iesniegta kļūdaina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas