Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rozenvalds: Mūsu sabiedrība nekritiski raugās uz sevi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
:):):)
:
visa tajā jēga ir.
cony
c
Valsts valdiiba ir mashiina,kas uztur valstii zinaamu kaartiibu un liidzsvaru starp sociaalo taisniigumu un briiviibu uzneemeejdarbiibaa.Liidz kaut cik ideaalai kaartiibai valstii objektiivu apstaaklju deelj veell ljoti taals celjsh ejams.Pirmais pashiem kaartiibas uztureetaajiem jaaraada priekshziime likumu ieveeroshanaa,moraalee,eetikaa un jaarada nelokamas pozetiivas tradiicijas.Zheel,ka tas netika jau uzsaakts,kaut teoreetiski pirmajaa Godmanja valdiibaa.Profesora domas par pavalstniekiem ir pareizas,bet daudziem sen zinaams un saprotams fakts.
Q
Q
Tas ir viedoklis, nevis taisnība ;) Mēģinājums izskaidrot realitāti, to interpretējot. Un manuprāt, ne pārāk veiksmīgi, jo rodas sajūta, ka atkal jau kāds, teikdams "to tu esi pelnījis!", mēģina iegrūst sūdos līdz ausīm.
ritmiska forma
r
Un vel - piemirsu ... par liliputiem ...
ritmiska forma
r
Vienkarsi un eleganti ... uz augsu ... !
Terorists
T
Nu redz-profisors ir teicis runu.Gudri jau di......st ir patīkami,bet kā ķeras klāt paša makam tā piketi,demonstrācijas,valdības kritika un nolikšana ar sū....m.
Zilite
Z
Tur jau ir ta butiba - sen sen izteikta - slikta izglitiba + visadi cidadi krami = rada velmi - pamacit un neraudat !!! Uz augsu !
No malas skatoties
N
Es jau neraudu, manaa valstii viss ir OK. ______________________________ Izrādās, ka latvietim Latvija nav viņa valsts? Latvietim nepatīk viņa valsts? Kam tā jāuzbūvē tā, lai latvietim patiktu, krievam, vācietim, žīdam? Daargais, apstaaklju sakritiibs deelj nedziivoju Latvijaa un godiigi sakot ar sakostiem zobiem braucu briivdienaas lai radi neteiktu, ka esmu lepns palicis. Tomeer gribeetos lai Latvija reiz buutu normaala zeme. Taa vietaa lai sakaartotu nodoklju sisteemu atbilstoshi civilizeetaam normaam "valsts" ar gudru zinju samazina ekonomisko aktivitaati sabiedriskajaa sektoraa. _____________________________ Ko tas nozīmē? Nodokļu paaugstināšana uzņēmējiem veicinās ekonomisko aktivitāti? Tagad jāmaksā par iepriekšējo gadu vieglprātību /arī noziegumiem/, un ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Daargais, sabiedriskais sektors ir noziimiiga BNP sastaavdalja arii ASV un citaas liberaalaas ekonomikaas. Nodoklji ir jaaiekasee no tiem kam ir atlikulikaam nevis no tiem kas seezh bada maizee. Latvijaa nodoklis ir identisks ubagam un ziljonaaram. Man izskataas, ka tev ir visai shaurs skatijums uz ekonomiku un valsts lomu tajaa.
tara to dzeguzēns
t
Mans meerkjis nav tevi maaciit, neesi jau mazais beerns. Mans meerkjis ir inficeet tevi ar nepadoshanaas viirusu. Kaa teica Cherchils savaa slavenajaa runaa - nekad, nekad, nekad nepadodieties! Es arii pati censhos ar sho nepadoshanaas viirusu dziivot lidz shai dienai, taapeec teereeju savu laiku un seezju netaa. Man gribeetos Latviju redzeet pavisam citu nekaa taa ir shodien.
dzeguzēns
d
Kaapeec tu par to esi tik ljoti paarliecinaats? Vai tu esi kaut vienu aizsuutiijis? Es esmu. Rezultaats bija taads kaadu sagaidiiju. Man ir pozitiiva pieredze. Redzi, ja cilveeki netic, ka kaut ko var izdariit/izmainiit, vinji pat nesaak neko dariit. Un taa ir vislielaakaa kljuuda, kuru lidz shim LR politikji un iereednji izmantoja savaa labaa. Visvairaak vecie aazji (arii iereednji) baidaas no aktiivas, konkreetas sabiedriibas riiciibas. Tas, ka kaads pabljaustaas miitinjos, vinjus nemaz neaizkustina. Patrakos, nomierinaasies, samierinaasies un viss atkal buus pa vecam. ----------------------------------------------------- ------------------------------------------ Tu mani pilnīgi par velti māci. Es esmu sūtījis rakstiskas vēstules un e-pasta vēstules ministrijām (Finanšu, Kultūras), Saeimai un VID un vai nu nesaņēmu nekādu atbildi, vai arī saņemu formālu piekrišanu, ka mani ierosinājumi, priekšlikumi, sūdzības utt. ir labi un tiks ņemti vērā. Un ... neseko itin nekas. Tādēļ man ir negatīva pieredze un varu Tevi tikai apskaust. (pozitīva pieredze man bijusi ar KKF; arī VID ierindas darbinieces bija ļoti izpalīdzīgas, bet lieta atdūrās augstākās instencēs; tāpat atsaucīgas bija VSAA darbinieces, taču, protams, gluži personiskā jautājumā, ne principiālās lietas, kuras lemj citur ).
lux
l
Beidzot! Paldies autoram. Nedaudz varēja būr konspektīvāks konteksts. Var pazust galvenā domā - pirms kādu kritizēt, paskatīsimies uz sevi. Ir taču pilnīgi skaidrs, ka ne jau no gaisa nokita pēc tam pašu aprietie politiķi. Kurš pateiks, kāpēc latviešu domāšanu vairāk nekā kaimiņu - igauņu, leišu- domāšanu ir samaitājusi padomija. Galu galā viens no krīzes iemesliem ir mēģinājums labklājībā ielēkt bez smaga darba un uzņēmības. Pirka taču par virtuālu naudu. Un tikai nevajag atkal, ka Godmanis spieda, katram sava galva, ko var atļauties, ko nē. Labāk dzert un saņemt bezdarbnieka pabalstu, nevis sākt apkopt laukus. Bet, ja kāds to dara, tad tas jānolamā, viņam kaut kas jānozog vai pat jānodedzina kūts, ka to paši latvieši kaimiņi izdarīja kāda, kas bija nodomājis sākt cūkkopību pēc visiem likumiem. Godīgumu prasa no citiem, bet vai paši maksā nodokļus. No kurienes tad lai nauda valsts kasē rodas. Nozagt kaut sīkumu tas daudziem liekas tik normāli. Un tā tukšā muldēšana par bada nāvi. (Tara).Konkrētus vārdus, lūdzu. Un par to, ka visi zagļi. Visi nav zagļi. Protams, Šlesers, Lembergs un Kalvītis sevi neaizmirsa. Bet ja ir konkrēti fakti - ir taču prokuratūra. Tas, ka jāsamazina izdevumi, protams ir ļoti nepatīkami, bet vajag taču saprast, ka bezgalīgi uz parāda dzīvot nevar. Par protestēšanu un mītiņiem: visstulbāk ir apvienoties nevis radīšanai, bet apspļaudīsānai un noliegšanai. Paklausījos pēdējā mītiņa jūlijā runātājus. Viens vienīgs ārprāts. Ko tik nepiemin. Bet kādi priekšlikumi, ko darīsim, par to izbijuši aktrise un sportists nepateica ne vārda. Briesmīgi vareni, ka neļāva Repšem runāt. Repše var patikt vai nepatikt, bet neļaut runāt, tā ir nespēka nevis spēka pazīme. Kur tad tā izslavinātā latviešu kultūra. Galu galā attieksme pret likumiem vispār. Kaut vai pret ceļa zīmēm. Un izturēšanās. Latvijā, redziet, cilvēki nesmaida. Bet, kas liedz pirmajam pasmaidīt. Nefanoju par visādām enerģiju mācībā, tacū visa tā negatīvā enerģija tomēr var sasniegt kritisko punktu.
tara to naivais
t
Šoreiz skola maksās arī dzīvības. *** Taa visus shos neatkariibas gadus ir maksaajusi dziiviibas. Cik bezpajumtnieku ir nosalushi lidz naavei shajos gados aukstajaas ziemaas. Vai arii tie nebija cilveeki?!
tara to dzeguzeens 15:24
t
Kaapeec tu par to esi tik ljoti paarliecinaats? Vai tu esi kaut vienu aizsuutiijis? Es esmu. Rezultaats bija taads kaadu sagaidiiju. Man ir pozitiiva pieredze. Redzi, ja cilveeki netic, ka kaut ko var izdariit/izmainiit, vinji pat nesaak neko dariit. Un taa ir vislielaakaa kljuuda, kuru lidz shim LR politikji un iereednji izmantoja savaa labaa. Visvairaak vecie aazji (arii iereednji) baidaas no aktiivas, konkreetas sabiedriibas riiciibas. Tas, ka kaads pabljaustaas miitinjos, vinjus nemaz neaizkustina. Patrakos, nomierinaasies, samierinaasies un viss atkal buus pa vecam.
Mantrausis
M
Šo problēmu jau sāka skart Vaira. Par kritisku attieksmi un domāšanu. Runa jau nav par kādām konkrētām kļūdām vai niansēm, bet par vērtību sistēmu, kuras nav... Piemēram, uzskata, ka visi pseidomiljonāri ir zagļi un jāliek cietumā [nedomājot par to, ka viņus tur kādam jāuztur]. Piemēram, noteiktas kastas, ko saprotam ar ierēdņiem un politiķiem uzskati, ka bailīgi un burtiski tulkot likumus ir viņu svēts pienākums... [tas nekas, ka nereti šādu iemeslu dēļ LV pameta daudzi šeit vajadzīgi cilvēki]. Piemēram, patlabanējais uzskats: Dod valstij! Ko? Gadus 15 ir cītīgi dots, ne? Nodokļu maksātāji ir cītīgi būvējuši mājas, atbslatījuši biznesu utt. nodrošinājuši t.s. elitei labu dzīvi... Piemēram, pēdējās pašvaldību vēlēšanās mani līdzpilsoņi arī parādīja, ka viņi pārmaiņas nevēlas... Tikko Tu kādu azicināsi domāt, Tev pretim uzkliegs: ES daru savu darbu + ES esmu cilvēks, aizmirstot, ka viņš runā ar tādu pašu... Tie, kas tā nedomā, nejūtas diez cik ērti, jo vai nu viņus mēģinās izmantot, vai arī viņiem nāksies palikt lepnā vientulībā...
Tā nu tas ir...
T
Tas bija domāts GVGM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas