Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

RTU profesors: gājēju ielas veidošana Tērbatas ielā radīs smagas problēmas krustojumos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jurka
j
bet trakais santehniķis jau rok:)
un
u
Tērbates iela neder kā gājēju iela vispirma jau tāpēc, ka tur neag koki. Otrais, ko darīt ar krustojumiem, kurus gājējiem vajadzēs šķērsot (piedodiet, nevis šķērsot, bet šleserēt, jo kāda tā gājēju iela, kad garām vakadzēs palaist braucošās pa šķērsielu mašīnas un soliņu koku ēnā pasēdēt nebūs)?
LIDO IELA
L
LIDO ŠEFS ielīda Šleserim (tur kuru saule nespīd) jo lido šefs grib likt galdiņus uz terbetes ielas. un tāpec visu terbetes ielu ir jatais ciet. ak šitā?
tetris
t
Krustojumos problēmām gan nevajadzētu rasties - luksofori strādātu tieši tāpat kā tagad, tikai pa Tērbatas ielu auto vietā būtu gājēji - tā tas ir citās pilsētās ar garākām gājēju ielām. Izveidojot gājēju ielu kaut vai posmā no Brīvības līdz Dzirnavu, nerastos daudz sarežģījumu. Cita lieta - vai ir vajadzīgs? Tērbatas iela ir pietiekami patālu no Vecrīgas un citiem tūristu maršrutiem, lai līdz tai nonāktu, šā vai tā ir jāšķērso pāris ielas ar blīvu satiksmi, uz tās nav neviena kultūras objekta (muzeja, teātra). Īsi posmi no krustojuma līdz krustojumam nav piemēroti pastaigai. Tātad - veikali un kafejnīcas un ir jautājums, vai tā būs piemērota vieta vasaras kafejnīcām, jo āra kafejnīcas var izvietot kaut vai Čaka ielas - bet vai cilvēki tur ies?
Inese
I
ja nevar realizet darba vietas,tad vajag vismaz vienu lietu,kuru vins vares slavet ka idejas autors.Daudz soloso talantu ir vairak neka daudzsoloso.
@-@
@
Piekrītu speciālista viedoklim. Diemžēl sabiedrībā bieži vien uzvar tiešums un vienkāršums. Cilvēki nemeklē kopsakarības, neizsver katru soli. To redz visur - sākot no dzimumdzīves paradumiem, braukšanas pie auto stūres, ēšanas paradumiem, kredītu ņemšanas paradumiem, beidzot ar stratēģiskām lietām.
mnja
m
varēt ta varbūt var, bet PRIEKŠKAM?
..,
.
"Veicot kaut elementāru satiksmes plūsmas analīzi Tērbatas ielā, atklātos, ka tā nav tranzīta transporta iela. ------------------------- Tieši tāpēc no Lāčplēša ielas līdz Dzirnavu, pieķerot klāt Blaumaņa ielas apendiksu no Tērbatas līdz Brīvības ielām., Tērbatas ielā satiksmi var slēgt. Tieši tāpat varētu atvēlēt gājējiem posmu no Matīsa ielas līdz Tallinas ielai un noteikti no Elizabetes ielas līdz ielas sākumam, vai beigām. Esmu bijis diezgan daudz citās pilsētās un redzējis šādu risinājumu.
XXX
X
Kad stāv uz galvas - ar kājām gaisā - un vēro pasauli, tad tieši tā arī izskatās - Vecrīgā jābūt autosatiksmei, bet Tērbatas ielu jāatvēl gājējiem.
Braucejs
B
Ielu vajag atstat mašīnam.Vecrīga ir daudz iespēju izveidot gājēju ielas
Higgins
H
tak aizvāciet mašīnas no vecrīgas un būs vesela gājēju zona..ļoti vienkārši un argumentēti uzrakstīts pamatojums..paldies profesoram..bet i šarikoviem profesori diemžēl nav autoritātes
:(
:
Vicemēram interesē tikai PLL vai LPP biedru domas. Visi tie, kas nepiekrīt vicemēra gribai, drīkst paklusēt ...
foxa
f
es arī piekrītu, ka Tērbatas ielu jāatstāj mašīnām, tā jau tur tas rajons ir noslogots ar transportu. Gājēju ielu var taisīt Vecrīgā, kaut vai vairākas, un vienkārši uzlikt papildus zīmes, lai mašīnas tur nelien.
Valdis
V
Tērbatas ielā ne kāda gājēju iela nav vajadzīga! Tas ir kāda RD ierēdņa kārtējais "projekts", lai iebāztu kabatā lielas naudas summas! Un nekas vairāk! Ja no domes kases nevar pagrābt naudu, tad izdomā "projektus" un jo grandiozākus, jo vairāk var "nopelnīt"! Par skaistām acīm neviens nekļūst par konkursa uzvarētāju!
..
.
da labi, ainars tulit tiks ieveletes saeime un aizmirsis, ko gribeja darit ar terbatas ielu, satraukumam nav pamata

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas