Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rubikam nav ar ko lepoties, kopš Latvija atguva neatkarību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jautājums
j
Gluma, ļauna, ņirdzīga seja
Dollija
D
Nez kāpēc mūsu "draugu tautas" debilitātes procents dramatiski pieaug tieši proprcionāli viņu procentuālajai klātesamībai... ============== Bara tauta, tāpēc baigais bara instinkts. Droši un lieli jūtas tikai savējo pūlī.
Dollija
D
Pilnīgi!!! piekrītu!!! Par 200%. Tāpēc jau pašā sākumā tika "aizmirsti" nacionālie jautājumi, lai "profesionālie" valsts vadītāji varētu brīvi darboties, pievēršoties tikai "saimnieciskiem" jautājumiem. Un pievērsās arī. Un vainīgas ir ne tik daudz zviedru bankas, cik labu padomju komjaunatnes - partijas vadības skolu skolu baudījušie "enerģiskie" jaunie cilvēki, kas solīja ātri nokārtot ekonomiskās problēmas un tad jau nacionālās atrisināsies pašas no sevis.
Dollija
D
Vai, kā man būtu gribējies redzēt, kā Ždanoka lec laukā pa Augstākās padomes ēkas logu! Tas noteikti bija labs skats!!!
Jurista palīgs
J
Ok, saprotot visu naidu un tā tālāk, kas saistās ap Rubiku, man tomēr tīri juridiskas dabas jautājums - par ko notiesāja Rubiku? Par kādas valsts varas gāšanu, ja tajā brīdī, kad Rubiks tur kaut ko darbojās nekāda Latvijas Republika nebija atjaunota? Tajā brīdī de jure un de facto jūras krastos vēl bija tā saucamais LPSR, bet spēkā bija vecais kriminālkodekss. Tā ir juridiskā hohma, ka Rubiku notiesāja pēc PSRS radītā kriminālkodeksa par valsts nodevību, lai gan reāli Rubiks bija uzticīgs līdz pēdējam tai valstij, kura tobrīd bruka un juka. Vēl vairāk, ja skatamies tiesiski morāli - tad visi, kas bija dienējuši PSRS armijā, milicijā, prokuratūrā, tiesās, visi tie, kas bija deputāti ir vienkārši nodevēji - viņi visi bija devuši zvērestu palikt uzticīgiem un cīnīties par valsti. Visi kā viens. Interesanti vai ne? Bet tie ir fakti - bez liekām emocijām. Bet vēl lielāka hohma ir tā, ka Rubika partijas biedri, čekisti un viņu roklaižas netika notiesāti neviens - pilnīgi neviens. Tieši otrādi - viņi ieņēma augstākos un ietekmīgākos amatus jaunajās valsts struktūrās un pēc tam sekmīgi veica prihvatizāciju un visa izlaupīšanu. Viņiem tikai pietika pateikt kaut kop tipa "o, jā, es jau sen biju gaidījis neatkarību un tagad es vairs neesmu komunists", lai visi viņu pastrādātie noziegumi un lekcijas ar putām uz lūpām par komunisma gaišo nākotni zibenīgi tiktu aizmirsti. Es saprotu - esmu aizskāris daudzu "nacionālās jūtas" tikai uz patiesību nevajag apvainoties, paskatieties, kas bija visi tie vecie vēži PSRS laikos un, kas viņi ir tagad. Notirgoja suverentitāti pat aci nepamirkšķinot, lai iztaptu zviedru bankām. Man vienmēr smiekls nāk, ka zalters saka kādu patosa pilnu runu par neatkarību un es vienmēr domāju - "kā tādu sviestu var dzīt publiskajos masu medijos" un pie reizes arī "kā vispār var ticēt tādām glupībām". Tas, ka mums nav ne suverentitātes ne neatkarības ir redzams visos nozīmīgākajos politiskajos lēmumos, tagad visu lemj "aizdevēji", mūsējie tikai izpilda. Varbūt vajag vienkārši valsts svētku dienās paklusēt un padomāt, kur ir palikusi neatkarība un suverenitāte nevis vicināt karogus un teikt glupas runas.
Tāuntā
T
Tatjana Ždanoka:" Viņai uzreiz bijis skaidrs – ja tiks atjaunota pirmskara republika, pilsonību dos pēc "veco pilsoņu principa". Jā būtu bijis "nulles variants" kā Lietuvā, viņasprāt, nebūtu to problēmu, kas ir šodien. ================================= Būtu bijis Latvijā 8% krievu kā Lietuvā (kur šie 8% perfekti zina lietuviešu valodu un neuzdrīkstas uz ielas pat "cik pukstenis" uzprasīt krieviski), nebūtu bijis problēmu iedot viņiem visiem pilsonību. Taču šeit, Latvijā, situācija bija (un ir) mazliet savādāka. Tādēļ man patīk šeit Salacgrīvā, kur esmu šobrīd- te ir kādi 4% krievu, tak daudzu gadu laikā, kā dzirdu krievu valodu uz ielas- skaidrs, tūristi. Tiem 4%, kas te ir, nav sagādājis nekādas problēmas iemācīties latviski. Nez kāpēc mūsu "draugu tautas" debilitātes procents dramatiski pieaug tieši proprcionāli viņu procentuālajai klātesamībai...
lauķe
l
Te nu Rubikam vajadzēja paklusēt! Būtu vismaz apkaunējies šobrīd barojoties no Eiropas katla. Nicināmais komunistu atrauga!
!
!
Pārkaļķojusies vēstures atlieka.
alberts
a
Nu ,ko , vēsture nestav uz vietas,MAITAS ieņem savas vietas.
Andrievs
A
Vienīgais, ar ko Rubiks var lepoties, ir viņa dāvana nekustamo īpašumu tirgoņiem - milzīgais pieprasījums pēc dzīvokļiem. Tas ļāva pacelt cenas nebijušos augstumos un galu galā noveda pie ekonomiskās krīzes.
Optimists
O
Rubik, vai Tu padlatvijas laikos specveikalos iepirkies?
replika
r
Kas tad īsti Rubiks ir? Pārliecināts komunists - tad viņam vieta Kubā vai Ziemeļkorejā. Ja vienkārši pārkrievojies latvietis - tad 250 km no Rīgas ir jaukais Pleskavas apgabals, kur ekonomika plaukst un zeļ, nav nacionālistu, viss notiek krievu valodā un ir laime pilnīga.
Dīzels
D
kāds biju tāds paliku????????????? Bet kapitālisms šim tā patīk, 'tā patīk. Merglis tu Rubik esi gāji pret savu tautu. Un tagad turpini savas stulbās domas bīdīt.
Tā nu tas ir...
T
Rubikam tiešām nav ar ko lepoties, tik zemu krist - būt nīstās EP deputātam ,braukt uz Briseli un vēl saņemt tur algu, tas tiešām ir apkaunojoši kārtīgam ES pretiniekam. Pilnīgi nodevis savus principus.
borcinsh
b
...vai rubiks , vai zhdanoka , ir latvijas nelieshus parstaveeji EP ! kauns Latvijai, kauns latvijas Tautai ! ( un citad nedoma ari visa Europaa !)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas