Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rungainis: angļu valodai jākļūst par otru valsts valodu Latvijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
To
T
Mēs necīnāmies, kura valoda ir labāka.:) Es domāju, ka visas valodas ir labas. Tas gan nenozīmē, ka angļu, krievu vai kādai citai valodai, izņemot latviešu, jābūt valsts valodai. To&Co, kā Tu saki, apstrīd tikai apgalvojumu, ka krievu valoda nav derīga Eiropas darba tirgū.
Runga
R
Vispār man jau patīk, kā Rungainis ik pārdienas kacina tautu. Bet nu sava taisnība viņam ir, lai kā negribētos to atzīt. Esmu par angļu valodu visos līmeņos un visiem. Nu ne gluži par angļu valodu kā otru valsts valodu, bet par valodu, kurā visi var brīvi komunicēt. Tiem, kuri ir ārā no skolēna, studenta vecuma, kad intensīvi apgūst angļu valodu, jāpiedāvā valsts apmaksāti angļu val. kursi. Var jau vicināt sarkanbaltsarkanus patriotisma karodziņus, bet ir jāapzinās sūrā īstenība, ka bez angļu valodas mēs esam nulles vērtībā darba tirgū. Kāpēc Zviedrijā katrs pensionārs prot brīvi lietot angļu valodu? Vai tas ir traucējis zviedru valodai saglabāt valsts valodas statusu? Nē. Mūsu pensionāri grib dzīves līmeni kā Zviedrijā, pensijas arī kā ārzemēs, bet angļu valodu nē! Tāpat jaunieši grib algas kā pasaulē, pabalstus un visu pārējo kā pasaulē, bet angļu valodu tādā līmenī kā pasaulē negrib apgūt.
Latviešvalodīgais
L
Esmu par 110% par. Tas veicinās ekonomisko attīstību un ir vienīgais veids kā atbrīvoties no krievu valodas žņauga!
koks
k
Kranci, tu man neatbildēji. Kāds tev sakars ar latviešiem, tu, jaukteni?
zemnieks
z
Rungainim jānāk stādīt runkuļus, nevis jāmuld muļķības.
Pēteris
P
Ļauns cilvēks- Šauras, šauras acu zīlītes un īsts kosmopolīts!
kakao
k
Runāsim tikai angļu valodā ,visur ,bet lai mēs paši zinātu ,ka esm latvieši nēsāsim prievītes un auseklīšus tas būs mūsu slepenais gājiens ,bijušie premjeri lai atšķirtos no parastās tautas varētu vēl papildus apsiet Lielvārdes jostu ,viņi to varētu darīt nemaksājot jostas nodokli ,tas viņiem par nopelniem tautas labā!
bab
b
Bet acis viņam tādas vienkāršas un sirsnīgas -kā Ļeņinam!
Latvietis
L
pilniga taisniba un absoluti pareizi. iznemeot latvieshi ir pilnigas senes un atpalikushi provinciali lai to izdaritu. isteniba kauns par Latviju , tada atpalikusi un nekam nevajadziga valsts
Grūms
G
Jā,ja mēs iemācītos angleni , tad varētu paklausīties pasaules ziņu kanālus un saprastu, kāpēc jāsit Kadafi,un kāpēc arī mums,latviešiem, obligāti jāiesaistās šajā pasākumā!
no coment
n
....varbūt jau pietiks ši ''džentelmeņa'' PR !!!??..kas viņš ir???? sorry ..lai komentē ''uz nebēdu'' savas ''investīciju piesaistes''!!!
Oskars
O
Manā Latvijā tikai jābūt vienai LATVIEŠU valodai !!!!!!!
ihaha
i
Kas tas taads Rungainis, ka katru dienu jaalasa vinha murgi? Somijaa it mieriigi var dziivot ar anglhu valodu, bet taapeec jau taa nav otra valsts valoda!
hm
h
derētu gan mums angleni iemācīties, pasaules ziņu kanālus varetu paskatīties, vismaz redzējums plašāks.
YES!
Y
Arī Otrā pasaules kara bēgļu atvases varētu pārcelties uz LV. To starpā arī es, jo patreiz tikai pavadu vasaras LV. Vismaz reiz dienā man sanāk kādam pateikt "Ņemaņ māju paruskī"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas