Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rungainis: pensionāru federācijas paziņojums liecina par viņu boļševistisko garu

Neuzskatu, ka mani publiskie izteikumi par nepieciešamību samazināt pensijas vairotu neiecietību pret pensināriem kā sociālu grupu, norāda finansists Ģirts Rungainis eksperts, komentējot Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) vēlmi sodīt neiecietības vairotājus ar 100 latu soda naudu. “Manuprāt, es neiecietību nevairoju.

Pensionāru federācijas paziņojums tikai liecina par viņu boļševistisko garu. Man žēl, ka 20 gadus pēc neatkarības atjaunošanas joprojām notiek cīņa par vārda brīvību un tiesībām saukt lietas īstajos vārdos,” skaidro Ģ. Rungainis. Finansists arī norāda, ka pensionāru vēlme viņu sodīt viņu neuztrauc. “Jebkurš cilvēks, kurš strādā, saslimstot var pēkšņi nokļūt tā dēvētajā sociālajā grupā, arī piecu bērnu māmiņa ir sociāli neazsargāto grupā. To aicinu neaizmirst visiem, arī ekspertiem,” pauž bijusī labklājības ministre Dagnija Staķe. D. Staķe atzina, ka lasījusi finansista Ģirta Rungaiņa rakstu par pensionāriem un viņai radās jautājums, vai tā ir pamatota ekonomiskā analīze. “Cilvēku nevar sodīt par ekonomisku analīzi. Grūti nodalīt, kur vārds pateikts vietā un kur ne. Sodīšana ir dārga, tie ir tiesu darbi, tad jāveido vesela institūcija, kas ar to nodarbotos. Sodīt par izteikumiem nav viegli izdarāma lieta, tas ir zināms populisms. Es drīzāk ieteiktu cilvēkiem būt iecietīgākiem,” norāda D. Staķe.  Vielaikus D. Staķe atgādina, ka situācija sociālajā budžetā pasliktinās un cilvēki vairs neredz iemeslu maksāt sociālās apdrošināšanas nodokli. Jau vēstījām, ka Latvijas Pensionāru federācija (LPF) vēlas, lai cilvēki, kuri vairo neiecietību starp dažādām sociālajām grupām, tiktu sodīti vismaz ar 100 latu naudas sodu, atklātā vēstulē medijiem norādīja LPF vadītāja Aina Verze.Komentējot atsevišķu ekspertu izteikumus par to, ka krīzes laikā pensionāri ir vienīgā sabiedrības grupa, kura izdevumu samazināšanas procesā nav cietusi, A. Verze pauda viedokli, ka šie izteikumi "uztur sabiedrībā nedrošību, bailes par nākotni, neiecietību un pat naidu starp atsevišķām iedzīvotāju grupām".

Top komentāri

Cilvēks
C
Rungainis ienīst vecus cilvēkus,kuri saņem zemas pensijas un dzīvo zem iztikas minimuma ,tāpēc gatavs novilkt viņiem pēdējo kreklu ,un plikus aizvest ragaviņās uz mežu.Tik zemisku necieņu pret veciem cilvēkiem tik atklāti var paust tikai tāds cilvēks ,kuram sen vairs nav ne kauna ,ne goda,un kurš ir zaudējis savu sirdsapziņu .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas