Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

SAB konsultēja Gudeli pēc ministres lūguma

Komentējot plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par Satversmes aizsardzības biroja sadarbību ar bijušo Īpašu uzdevumu ministri elektroniskās pārvaldes lietās Inu Gudeli, jāatzīmē, ka SAB savas kompetences ietvaros ministrei sniedza konsultāciju pēc ministres iniciatīvas. Ministre uzskatīja, ka par viņas darbu tika izrādīta aizdomas raisoša interese. Šādu paziņojumu pirmdien izplatījis SAB.

Veicot pretizlūkošanas funkciju, SAB darbinieki sniedza ministrei rekomendācijas par iespējamiem riskiem un to novēršanu, informē SAB preses sekretāre Iveta Maura. Viņa uzsver, ka šādas konsultācijas var saņemt un saņem jebkura valsts amatpersona. SAB regulāri un sistemātiski veic Ārlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas, Saeimas un citu valsts institūciju amatpersonu, kas strādā ar valsts noslēpumu, apmācību un situācijas novērtēšanu.

Latvijas valsts drošības iestādes nav veidojušas, neveido un neveidos aģentūras Ministru kabineta locekļu vidū – Satversmes aizsardzības birojs sadarbojas ar ministriem, sniedzot tiem nepieciešamo informāciju un atbalstu, norādaSAB preses sekretāra v.i. Iveta Maura.

Kā svētdien vēstīja raidījums "Nekā personīga", Gudele vasarā sadarbojusies ar SAB, savas kompetences robežās sniedzot SAB nepieciešamās ziņas. To raidījumam apstiprinājusi pati bijusī ministre. Kā vēstīja raidījums, iespējams, Gudelei vajadzēja nospēlēt lomu SAB direktora Jāņa Kažociņa pārvēlēšanas brīdi, darot zināmu, ka SAB viņu spiedis sadarboties. Iespējams, ka Gudele to nav izdarījusi un tāpēc zaudējusi savu krēslu, vēstīja raidījums.

Kā ziņots, Gudele no amata atkāpās pēc tam, kad atklātībā nāca informācija, ka pērn viņas dzimšanas dienas svinībām tērēta valsts budžeta nauda.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas