Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Sabiedriskā transporta biļešu cenas nākamgad nepaaugstinās

Lai gan Satiksmes ministrijas (SM) budžeta dotācijas samazinājums sabiedriskajam transportam paredzēts 6,5 miljonu latu apmērā, braukšanas tarifus tas neietekmēs, portālam Diena.lv apstiprināja Autotransporta direkcijā.


Rīgas Satikmes pārstāvis Viktors Zaķis stāsta, ka  braukšanas tarifus paaugstināt neplāno, tomēr šis jautājums ir Rīgas domes (RD) kompetencē: “Informācijas, ka RD plānotu paaugstināt biļešu cenas neesot.”


Šobrīd neesot pamata gaidīt cenu paaugstinājumu, portālam Diena.lv apstiprināja RD pārstāvis Uģis Vidauskis.
Tomēr SM pārstāve Elīna Balgalve apgalvo, ka “dotācijas samazinājums var ietekmēt sabiedriskā transporta biļešu cenas atsevišķos reģionālo starppilsētu pasažieru pārvadājumu veidos un maršrutos”. Tomēr SM uzsver, ka par braukšanas tarifu izmaiņām pēc budžeta apstiprināšanas jālemj Autotransporta direkcijai.


Autotransporta direkcijas pārstāve Sandra Maļuha informēja, ka starppilsētu maršrutos biļešu cenas neplāno paaugstināt par spīti dotācijas samazinājumam. Viņa uzsver, ka braukšanas tarifu paaugstinājums būtu skatāms tikai kā “galējs līdzeklis, pielāgojoties samazinātajai finanšu plūsmai”.


“Autotransporta direkcijas skatījumā tas izraisītu jūtamu pasažieru plūsmas kritumu, kas, savukārt, novestu pie vēl lielākas reisu nerentabilitātes un kārtējās maršrutu tīkla optimizācijas,” norāda Maļuha.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas