Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Sabiedrotos pārsteigusi Kreitusa iekļaušana sarakstā

Bijušā Rīgas vicemēra Aivara Gunta Kreitusa iekļaušana apvienības _Par labu Latviju! _kandidātu sarakstā pārsteigusi vairākus sabiedrotos, kuriem tas nebija zināms. Uz lūgumu komentēt A.Kreitusa atrašanos _PLL _Saeimas deputātu kandidātu sarakstā TP valdes loceklis Māris Kučinskis un viņa kolēģis Kārlis Leiškalns teju reizē iesaucās: «Kreituss taču nav mūsu sarakstā!» Viņus šis fakts bija tā pārsteidzis, ka abi politiķi no komentāriem atturējās. No tiem izvairījās arī TP valdes loceklis Edgars Zalāns, kurš gan pagājušajā piektdienā ticis par to informēts.

A.Kreituss, kurš savulaik vadīja nu jau likvidēto Darba partiju, ir pieteikts ar 13.numuru Rīgas vēlēšanu apgabalā. Šī saraksta līderis LPP/LC priekšsēdis Ainārs Šlesers A.Kreitusu sarakstā redzot viņa lielās pieredzes dēļ. Viņš Dienai arī norādīja, ka kandidātus apstiprina apvienības valde, tāpēc atsevišķi Tautas partijas biedri to varēja nezināt. Uz jautājumu, vai A.Šlesers personīgi uzrunājis A.Kreitusu, viņš atbildēja, ka iniciatīva nākot no kustības Par labu Latviju!, un tad «mēs tikāmies». Arī pats A.Kreituss Dienai apstiprināja, ka viņš neesot nevienas partijas biedrs un nākot no «uzņēmēju kustības kvotas».

Tad Diena sazinājās ar uzņēmēju Ati Sausnīti, kurš pārstāv kustību apvienības PLL valdē. Pēc lūguma pamatot A.Kreitusa izvirzīšanu sarakstā, iestājās ilgs klusums, pēc kura A.Sausnītis atzina: «Es nemaz to nezināju. Katrā ziņā es viņu neesmu ieteicis.»

Turpretim A.Kreituss Dienai apgalvoja, ka sarunas par viņa startēšanu no šīs apvienības jau notikušas ilgāku laiku, tikai presei par to neesot teikts, lai šādi jautājumi netiktu priekšlaicīgi uzdoti. Viņš savu misiju redzot ražošanas atjaunošanā un šajā apvienībā redzot cilvēkus, kas to var izdarīt.

Jāatgādina, ka A.Kreitusa dzīvesbiedre Ilga Kreituse nesen piedalījās arī LNT raidījumu ciklā Tautas deklarācijas nedēļa, kas tiek saistīts ar šo apvienību. I.Kreitusei arī allaž bijis raksturīgi nesaudzīgi kritizēt lielāko daļu politiķu, tāpēc dažiem konkurentiem radies iespaids, ka ar A.Kreitusa pieteikšanu vēlēšanām apvienība PLL ir pasargājusi sevi no šīs kritikas. Lūgts to komentēt, A.Kreituss teica: «Jūs taču Ilgu pazīstat! Ja viņai kaut kas nepatiks, viņa to skaidri pateiks.» Savukārt A.Šlesers uz šo pašu jautājumu atbildēja ar vēlējumu: «Nevajag tagad jaukt to kopā, ko domā viena sieva, vai viens vīrs.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas