Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Šadurskis: Vienotības mērķis ir uzvarēt vēlēšanās

Ņemot vērā, ka nākamajā Saeimā varētu tikt izveidota koalīcija arī bez Vienotības, mūsu mērķim jābūt uzvarēt vēlēšanās, šodien partijas Pilsoniskā savienība (PS) kopsapulcē uzsvēra tās biedrs un 10.Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis.

Šadurskis iezīmēja vairākus iespējamos koalīcijas variantus, kas pieļauj arī "Vienotības" neiesaistīšanu nākamajā valdībā. Šādā gadījumā koalīciju varētu veidot Zatlera reformu partija (ZRP) un "Saskaņas centrs" (SC). Tieši tāpēc Šadurskis uzskata, ka "Vienotībai" jāuzvar vēlēšanās, lai tā pati varētu izraudzīties, ar ko veidot koalīciju.

Viņš izvirzīja vairākus principus, saskaņā ar kuriem jāvadās koalīcijas partneru izvēlē: Latvijas okupācijas atzīšana, latviešu valoda vienīgā valsts un oficiālā valoda, nepilsoņu tiesību nemainīgums, demokrātiskas vērtības, Rietumu orientācija, tiesiskums, kā arī etniskās spriedzes mazināšana. Šadurskis ir pārliecināts, ja SC, ievērotu šos principus, tā "varētu kļūt par normālu Latvijas partiju".

Arī Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) esot jāpiedomā par šiem principiem, īpaši attiecībā uz tiesiskumu. Šadurskis aicināja PS biedrus aktīvi līdzdarboties "Vienotības" darbībā, lai gūtu vēlētāju atbalstu vēlēšanās un nebūtu jānoskatās, "kā lielie puikas sadala pīrāgu".

Jau ziņots, ka divi PS biedri šodien notiekošās kopsapulces laikā paziņoja par izstāšanos no partijas, jo nevarēja pieņemt iespējamo pievienošanos "Vienotībai". Par izstāšanos no PS paziņoja Romāns Tillers un Jānis Mārtiņš Skuja.

Tillers nolēmis izstāties no PS, jo nav gatavs pievienoties "Vienotības" biedru pulkam. Viņš kritizēja PS valdes priekšsēdētāja Ģirta Valda Kristovska teikto, ka no PS izstājušies vājākie. Viņaprāt, no PS aizgājuši drosmīgākie, jo PS līderi ne reizi vien līdz šim nodevuši Latvijas tautas intereses. Tillera skatījumā PS baidās runāt par Latvijas tautas interesēm.

Savukārt Skuja nebija apmierināts ir Ilzes un Jura Viņķeļu darbību partijā, jo viņi citus pataisot par muļķiem. "Es esmu par jaunu šādai vecai politikai," teica Skuja, paziņojot, ka izstājas no PS. Citi biedri debatēs gan pauda atbalstu PS dalībai "Vienotībā", uzsverot, ka tā ir iespēja PS turpināt savu ideju un programmatisko nostādņu īstenošanu. PS ir nedaudz vairāk par 600 biedriem, no kuriem 149 šodien bija ieradušies uz pilnsapulci, lai ar "Jauno laiku" un "Sabiedrību citai politikai" apvienotos partijā "Vienotība". Gada sākumā PS bija 680 biedri un izstājušies 63, iestājušies 28.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas