Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Sadursmēs ar dzīvniekiem pērn cietuši 23 autovadītāji

Pērn notikušas gandrīz 600 automašīnu sadursmes ar dzīvniekiem, atlīdzībās autovadītājiem izmaksāti vairāk nekā 360 tūkstoši latu, liecina apdrošināšanas sabiedrības Balta apkopotie dati. Valsts policija pērn reģistrējusi 330 ceļu satiksmes negadījumus ar uzbraukumu dzīvniekiem, tajos cietuši 23 autovadītāji, savukārt viens autovadītājs gājis bojā.

Turpretim _Balta_ pieteikto KASKO atlīdzību skaits pēc transportlīdzekļu sadursmes ar dzīvnieku ir gandrīz divas reizes lielāks. Tas skaidrojams ar to, ka Ceļu policijai netiek ziņots par visiem negadījumiem. Gadā vidēji 4-5% no visiem KASKO atlīdzību pieteikumiem saņemti par zaudējumiem, kas radušies transportlīdzekļa un dzīvnieka sadursmes rezultātā. Vidējā atlīdzību izmaksa par šādiem gadījumiem bijusi ap 550 latiem.

Lielākie zaudējumi pērn 12 tūkstošu latu apmērā tika nodarīti kādam Mercedes-Benz Sprinter transporlīdzeklim, tam saduroties ar alni.

Gadījumos, kad autovadītāji bija mēģinājuši izvairīties no sadursmes ar dzīvnieku, kā rezultātā bija nobraukuši no ceļa, transportlīdzekļi cietuši daudz smagāk, un vidējā atlīdzība sastādīja gandrīz 3 tūkstošus latu.
Kopumā pēdējo trīs gadu laikā transportlīdzekļiem nodarītie bojājumi pēc sadursmes ar dzīvniekiem pārsniedz 1,7 miljonus latu.

Lai arī Latvijas teritorija ir samērā bagāta ar dzīvniekiem (pērn reģistrēti vairāk nekā 14 tūkstoši aļņu, gandrīz 40 tūkstoši staltbriežu, vairāk nekā 67 tūkstoši mežacūku un 186 tūkstoši stirnu), katru gadu ceļu satiksmes negadījumos tiek ievainoti un iet bojā vairāki tūkstoši dzīvnieku.

Pēc Balta statistikas datiem pērn vairāk nekā trešdaļa no visiem fiksētajiem uzbraukumiem dzīvniekiem bijuši tieši stirnām, savukārt 14% no visiem negadījumiem ir bijusi transporlīdzekļa sadursme ar suni.  

Lai arī ceļu satiksmes negadījumi, saduroties ar dzīvniekiem, notiek visos gadalaikos, vislielākā iespējamība autovadītājam uz ceļa sastapties ar meža dzīvniekiem ir tieši pavasarī un rudenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas