Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Saeima 1.jūlijā plāno sanākt uz ārkārtas sēdi

Saeima piektdien, 1.jūlijā, plāno sanākt uz ārkārtas sēdi, un par tās izsludināšanu pirmdien lems Saeimas prezidijs, liecina darba kārtība.

Saskaņā ar iesniegto Saeimas sēdes darba kārtību plānots pirmajā lasījumā skatīt arī Valsts prezidenta Valda Zatlera iesniegtos grozījumus Krimināllikumā, kas paredz atbildību par politisko partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem. Saeimas Juridiskā komisija 21.jūnija sēdē nolēma to atbalstīt un virzīt izskatīšanai tuvākajā ārkārtas sēdē pirmajā lasījumā. Komisija arī lūgusi atzīt likumprojektu par steidzamu.

Paredzēts lemt arī par vairākiem deputātu izstrādātajiem likumprojektiem un to nodošanu vērtēšanai komisijās. Viens no tiem ir priekšlikums izveidot jaunu pastāvīgo Saeimas komisiju – Ilgtspējīgas attīstības komisiju.

Plānots lemt arī par ierosinājumu iedzīvotājiem referendumā rosināt pašvaldības domes atlaišanu, kā arī ieceri, ka vismaz 10 tūkstošiem Latvijas pilsoņu ir tiesības iesniegt Saeimā kolektīvu iesniegumu, kas skar kādu likumdošanas ceļā izskatāmu jautājumu. Iecerēts lemt arī par "Saskaņas centra" deputātu iesniegtā likumprojekta virzību, kas paredz izmaiņas sodu sistēmā par valsts valodas nelietošanu profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamajā apmērā.

Kopumā sēdē pagaidām pieteikti 44 jautājumi.

Jau vēstīts, ka Saeima pavasara sesiju slēdza 16.jūnijā. Savukārt 23.jūlijā notiks referendums par 10.Saeimas atlaišanu, ko rosinājis Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas