Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Saeima ielīgos par 800 latiem, daudzas ministrijas svinēt atteikušās

Vairums Dienas aptaujāto ministriju norāda, ka Jāņu svinēšanai netiek paredzēti nekādi pasākumi, tāpat darbiniekiem netiks maksātas ceturkšņa prēmijas. No ielīgošanas un darbinieku finansiālas motivēšanas atteikušās Ārlietu ministrija, Zemkopības ministrija, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija, Bērnu un ģimenes lietu, Ekonomikas ministrija, kā arī e-lietu ministrija.

Jāņu pasākumu neorganizēs arī Finanšu ministrija un Satiksmes ministrija, taču šīs ministrijas pagaidām ir vienīgās, kas plāno piešķirt darbiniekiem ceturkšņa prēmijas. Šīs izmaksas nav saistītas ar vasaras īsākās nakts svētkiem, bet gan ar „darbinieku novērtējumu” un „rīcības plānu izpildi”, _Dienai _uzsvēra ministrijās.Divas no aptaujātajām ministrijām gan uzsvēra, ka Līgo svētkus svinēs. Kā Dienu informēja Tieslietu ministrijas (TM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte, TM katru gadu pēdējā darba dienā pirms Līgo svētkiem rīko kopīgu ielīgošanu, kas ir neliels kopā sanākšanas pasākums visiem TM darbiniekiem. Tajā tradicionāli ar vainagiem tiek sveikti ministrijā strādājošie Jāņi un Līgas, ir arī neliels cienasts. „Atrakcijas nerīkojam, jo tam nav telpu – parasti sanākam kopā ministrijas vadības kabinetos,” sacīja J.Saulīte. Viņa arī piebilda, ka pasākuma izdevumus, kas nepārsniedz dažus desmitus latu, lielākoties sedz ministrijas vadība, kā arī neliela summa, iespējams, tiks tērēta no ministrijas līdzekļiem. Precīzas izmaksas gan vēl neesot aprēķinātas. Arī Vides ministrijā tāpat kā katru gadu līdz šim tiks svinēti Līgo svētki, Dienu informēja ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Krūkle. Pēc viņas vārdiem, pasākums tradicionāli notiek ministrijas iekšējā pagalmā vienā no pēdējām darba dienā pirms Līgo brīvdienām, bet valsts budžeta nauda šim pasākumam netiekot izmantota. Abas ministrijas neplāno izmaksāt prēmijas saviem darbiniekiem.Savukārt Saeimā 19.jūnijā ēdināšanai plānots tērēt 800 latu, aģentūra BNS noskaidroja Saeimas Preses dienestā. Saeimas prezidijs pirmdien apstiprinājis izdevumu tāmi parlamenta sesijas noslēguma pasākumam, kur vienīgā izdevumu pozīcija ir ēdināšanas izdevumi, un tiem plānots tērēt 800 latu.Sarīkojumā gan piedalīsies arī Vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs "Saime" no Daugavpils, taču dancotāji deputātiem priekšnesumu sniegšot bez maksas. Ik gadu Saeimā tradicionāli pirms Jāņiem, kas parasti sakrīt ar parlamenta pavasara sesijas slēgšanu, tiek rīkots svētku sarīkojums, kur ar dziesmām, dejām un cienastu deputāti ielīgo Jāņus.

Kā zināms, šogad Jāņi ministrijās aizrit stingras taupības apstākļos. Visām ministrijām un valsts iestādēm premjers uzdevis samazināt izmaksas kopumā par 100 miljoniem latu. Uz kā rēķina izdevumus varētu samazināt, valsts iestādēm jātiek skaidrībā līdz jūnija beigām.

Esam jau ziņojuši, ka Valsts Kontrole daudz asāk nekā iepriekš nākusi klajā ar finanšu revīzijas rezultātiem valsts iestādēs par nelietderīgu valsts naudas tērēšanu, kā dēļ atsevišķas ministrijas šogad pārdomāja par tradicionālo sporta svētku rīkošanu vai arī samazināja plānoto tēriņu apjomu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas