Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Saeima izdod deputātus Eigimu un Agešinu administratīvai sodīšanai

Saeima ceturtdien plenārsēdē balsojumā atbalstīja divu Saeimas deputātu – Riharda Eigima (Zaļo un zemnieku savienība) un Valērija Agešina (Saskaņas centrs) – saukšanu pie administratīvās atbildības.

Eigimam administratīvo protokolu sastādījis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par to, ka viņš laikā no pērnā gada 3.novembra savienojis Saeimas deputāta pienākumus ar valdes locekļa amatu uzņēmumā VK Alfa, līdz ar to nav ievērojis likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā.

Par šo pārkāpumu Eigimu var sodīt ar naudas sodu no 50 līdz 250 latiem, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus vai bez tā, kā arī par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, par ko var piemērot naudas sodu tādā pašā apmērā.

Eigims apliecinājis, ka pārkāpumu atzīst.

Savukārt Agešinam administratīvā pārkāpuma protokols sastādīts par ātruma pārsniegšanu, vadot auto. Tas noticis 21.septembrī, kad viņš Liepājā, ar automašīnu Volvo braucot pa Brīvības ielu, pārvietojies ar ātrumu 77 kilometri stundā, lai arī atļautais ātrums pilsētā ir 50 kilometru stundā.

Deputātam par šo pārkāpumu var izteikt brīdinājumu vai uzlikt 20 latu naudas sodu. Agešins apliecināja, ka šāda situācija ir bijusi un viņš ir gatavs samaksāt pienākošos naudas sodu.

Atbilstoši procedūrai lēmumprojektu par deputāta saukšanu pie atbildības sagatavo Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija. Pēc tam par deputāta saukšanu pie atbildības kopīgā balsojumā plenārsēdē lems visi Saeimas deputāti.

10.Saeimas laikā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija skatīja 19 lietu par deputātu izdošanu administratīvai sodīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas