Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Saeima neatbalsta aizliegumu Saeimas frakciju sēdēs runāt krievu valodā

Saeima ceturtdien noraidīja apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (TB/LNNK) iesniegtos grozījumus Saeimas Kārtības rullī, kas liegtu parlamenta frakciju sēdēs deputātiem runāt krievu valodā. TB/LNNK Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs aģentūrai BNS iepriekš sacīja, ka patlaban Saeimas Kārtības rullis noteic, ka valsts valodā jautājumu izskatīšana notiek parlamenta plenārsēdēs un komisiju sēžu laikā, taču likums neattiecas uz Saeimas frakciju sēdēm.

Tāpēc TB/LNNK sagatavoja grozījumus Kārtības rullī, to papildinot ar prasību, ka valsts valoda jāizmanto arī Saeimas frakciju sēžu laikā. "Tas, ka Saeimā jārunā latviski, vēl nenozīmē, ka tas tiek ievērots visur un visās vietās. Runa ir par [apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā"] PCTVL deputātiem un arī dažiem "Saskaņas centra" (SC) deputātiem," teica Rasnačs.

PCTVL Saeimas frakcijas vadītājs Jakovs Pliners aģentūrai BNS iepriekš sacīja, ka TB/LNNK priekšlikumu uzskata par "priekšvēlēšanu muļķību". Pliners uzsvēra, ka to, vai deputāti, savā starpā runājot Saeimas frakciju sēžu laikā, izmanto krievu valodu vai kādu citu valodu, neesot iespējams kontrolēt, jo deputāti var noteikt slēgtas sēdes.

Savukārt SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs aģentūrai BNS, komentējot TB/LNNK priekšlikumu, norādīja, ka "acīmredzot TB/LNNK ir problēmas". "Tādā veidā viņi [TB/LNNK deputāti] grib sevi uzrunāt, lai savās frakciju sēdēs nelietotu citas valodas kā valsts valodu. Apsveicu viņu apņemšanos, bet diez vai to vajadzēja darīt administratīvā kārtā, pietiktu, ja viņi kvēli zvērētu," ironizēja Urbanovičs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas