Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Saeima neatbalsta ne budžeta sagatavošanu līdz 1.septembrim, ne Valsts kancelejas likvidēšanu

Saeima ceturtdien noraidīja Tautas partijas (TP) ierosinājumus budžetu parlamenta vēlēšanu gadā sagatavot līdz 1.septembrim, kā arī priekšlikumu sāk apspriest Valsts Kancelejas likvidēšanu, to pievienojot Tieslietu ministrijai.

Par Valsts kancelejas likvidēšanu jau šā gada septembrī nobalsoja 36 deputāti, pret bija 42, bet atturējās 15. Pret vai atturējās koalīcijas partiju deputāti un opozīcijas partija LPP/LC, savukārt par bija TP, Saskaņas centrs un PCTVL.

Premjera partijas Jaunais laiks Saeimas deputāte Silva Bendrāte, debatēs uzstājoties pret šī likumprojekta nodošanu izskatīšanai komisijās, pauda uzskatu, ka šis TP ierosinājums ir «primitīvs un prasts, bez jebkādas izdomas, ar mērķi dezorganizēt valsts pārvaldi un ieriebt». Savukārt TP iepriekš paziņoja, ka VK administratīvais aparāts «ir uzpūsts», ko pierādot nesenais atklājums, atsevišķi VK darbinieki pat trīs mēnešus nav ieradušies darbā, jo piepelnījušies sniedzot konsultācijas citur.

Atbalstu neguva arī TP priekšlikums budžeta projektu sagatavot ātrāk. Saeimas vairākums ceturtdien arī noraidīja TP iesniegto likumprojektu, kas pieprasītu Saeimas vēlēšanu gadā budžeta likumprojektu sagatavot līdz 1.septembrim.

To atbalstīja SC, TP un LPP/LC deputāti, bet koalīcijai šo priekšlikumu izdevās noraidīt ar PCTVL balsu palīdzību. Bez šīs apvienības deputātiem «pret» balsoja Jaunais laiks, Pilsoniskā savienība, TB/LNNK. Vairums Zaļo un zemnieku savienību pārstāvošo parlamentāriešu, kā arī divi TB/LNNK deputāti atturējās, bet balsojums «atturas» tiek uzskatīts par noraidošu balsojumu.

Kā ziņots, TP iesniegtie grozījumi likumā Par budžetu un finanšu vadību noteiktu, ka Saeimas vēlēšanu gadā valsts budžeta likumprojekts Saeimā jāiesniedz līdz 1.septembrim. Šī partija priekšlikumu pamato ar to, ka tādējādi aizejošajai valdībai būtu jādomā par nākamā gada budžeta konsolidāciju un tā nevarētu ļauties nepārdomātai līdzekļu tērēšanai pirms vēlēšanām.

Savukārt, aicinot balsot «pret», Saeimas Budžeta komisijas vadītājs Guntis Bērziņš (JL) norādīja, ka pieņemot grozījumus, budžets tiktu izstrādāts lielā steigā un tas būtu neprecīzs, jo būtu pieejami tikai pirmā pusgada makroekonomiskie rādītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas