Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Saeima noraida Saskaņas rosinājumu noteikt skaidrākus kritērijus lēmumam par valsts finansējuma apturēšanu partijām

Saeima ceturtdien nenodeva izskatīšanai komisijās partijas Saskaņa Saeimas frakcijas vairāku deputātu rosinātos likuma grozījumus, kas paredzēja noteikt skaidrākus kritērijus lēmumam par valsts finansējuma apturēšanu partijām.

Opozīcijas pārstāvji skaidroja, ka likumā pašlaik ir skaidri noteikti gadījumi, kādos Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieņem lēmumu par atteikumu piešķirt valsts budžeta finansējumu un par valsts budžeta finansējuma izmaksas pārtraukšanu.

Savukārt attiecībā uz lēmuma pieņemšanu par valsts budžeta finansējuma izmaksas apturēšanu, ja konstatēts valsts budžeta finansējuma izlietošanas vispārējo nosacījumu pārkāpums, nekādi kritēriji nav noteikti. Tādējādi, konstatējot budžeta finansējuma nosacījumu pārkāpumu, KNAB ir pienākums izdot obligātu administratīvo aktu, un tā rīcības brīvība ir samazināta līdz minimumam.

Šāds lēmums birojam jāpieņem arī gadījumos, ja partijas pārkāpums vērtējams kā formāls, saistīts ar atšķirīgu likuma normu izpratni vai arī konstatēts pārkāpums par valsts budžeta finansējuma neatbilstošu izlietošanu kaut vai par vienu eiro, noraidītā likumprojekta anotācijā skaidroja Saskaņas pārstāvji. Likums nedod iespēju birojam vērtēt ne pārkāpuma radītās kaitīgās sekas, ne samērīgumu, ne citus apstākļus, norādīja politiķi.

Saskaņas pārstāvji vērsa uzmanību, ka arī birojs, vērtējot likuma piemērošanu, esot konstatējis problēmu un paudis viedokli, ka piemērojamās sankcijas par likuma var izrādīties nesamērīgas ar pārkāpuma smagumu, tādēļ nepieciešams precizēt likumu, nosakot skaidrus kritērijus.

Tāpēc bija rosināts noteikt, ka KNAB pieņems lēmumu par valsts budžeta finansējuma izmaksas apturēšanu, atklājot neatbilstošu piešķirtā valsts budžeta finansējuma izmantošanu vairāk nekā 5% apmērā no pārbaudāmajā gadā piešķirtā valsts budžeta finansējuma attiecīgai partijai, teikts neatbalstītajā likumprojektā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas