Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Saeimas komisija iepazīsies ar Grantiņa lietu

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien uzklausīs Bauskas rajona policijas pārstāvjus saistībā ar Ceraukstes maniaka Ivara Grantiņa lietu.

Komisijas locekļi, izvērtējot situāciju valstī saistībā ar valsts institūciju uzraudzību pār personām, kas paveikušas dzimumnoziegumus un atbrīvotas no brīvības atņemšanas vietām, pieņēmuši lēmumu saistībā ar Ceraukstes pagastā notikušajām slepkavībām iepazīties plašāk tieši ar Bauskas rajona policijas līdzšinējo darbu un tā organizāciju.

Bauskas policijas amatpersonas iecerēts izjautāt gan par vispārīgiem darbības rādītājiem, tostarp konstatēto noziedzības līmeni rajonā, tā izmaiņām un atklāto noziegumu īpatsvaru, gan arī par aktivitātēm un pasākumiem saistībā ar cilvēkresursu atlasi darbam tieši ar smagajiem noziegumiem. Deputāti arī sagaida no policijas amatpersonām sīkāku izvērtējumu par Grantiņa lietas attīstību.

Valsts policija deputātus iepazīstinās ar ziņojumu par policijas kontroli un Valsts probācijas dienestu uzraudzību pār personām, kas atbrīvotas no brīvības atņemšanas vietām. Komisijā norādīja, ka, izvērtējot šo policijas darba pārskatu, iecerēts arī aktualizēt diskusiju par jau iepriekš izteikto rosinājumu saistībā ar elektroniskas uzskaites praktizēšanu personām, kuras paveikušas dzimumnoziegumus.

Uz sēdi aicinātas Valsts policijas un Bauskas rajona policijas pārvaldes amatpersonas.

Jau vēstīts, ka 29.augustā uz aizdomu pamata par trijām slepkavībām tika apcietināts Bauskas rajona Ceraukstes pagasta iedzīvotājs Ivars Grantiņš. Viņš atzinies gan savas civilsievas, gan meitas, kā arī kādas paziņas nogalināšanā, par ko tagad vīrietim draud mūža ieslodzījums.

I.Grantiņš jau agrāk ir bijis divas reizes sodīts par dzimumnoziegumiem, bet vienreiz - par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Pagrieziens uz slepkavību.

Slepkavību sērija rada šaubas par policijas un dienestu darbu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas