Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Saeimas komisija noraida PCTVL ierosinājumu liegt valsts finansējumu Okupācijas muzejam

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija trešdien noraidīja apvienības Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā (PCTVL) priekšlikumus grozīt Latvijas Okupācijas muzeja likumu, liedzot muzejam saņemt valsts budžeta finansējumu. PCTVL Saeimas frakcijas vadītājs Jakovs Pliners trešdien komisijas sēdē norādīja, ka PCTVL priekšlikumi likuma grozījumiem sagatavoti, jo "tas [Okupācijas muzejs] ir privāts muzejs un par katru privātu muzeju nav tādi likumi sagatavoti".

Komisija ar balsu vairākumu noraidīja PCTVL ierosinājumus svītrot no likuma pantu, kas nosaka muzeja finansēšanu un valsts budžeta dotācijas izlietošanu. Jau vēstīts, ka Okupācijas muzeja likumprojekts paredz, ka muzejs arī turpmāk atradīsies pašreizējā vietā - Rīgā, Latviešu Strēlnieku laukumā 1.

Likumprojektu sagatavojusi Kultūras ministrija (KM), un tas paredz, ka muzeja lietošanā tiks nodota arī zeme Strēlnieku laukumā 2400 kvadrātmetru platībā. Patlaban muzejs aizņem mazāku platību, taču papildu vieta būs nepieciešama muzeja piebūvei, kā arī piemiņas vietai, ja tāda kādreiz tiks izveidota. Likuma mērķis ir sekmēt Okupācijas muzeja krājuma, kas ir īpaša un nozīmīga Latvijas kultūras mantojuma sastāvdaļa, saglabāšanas, papildināšanas procesu, kā arī muzeja zinātniski pētnieciskā un sabiedrību izglītojošā procesa attīstību.

KM likumprojektā noteikts, ka gadskārtējā valsts budžeta ietvaros valsts piedalās muzeja finansēšanā, paredzot finansējumu muzeja krājumu papildināšanai, sabiedrības izglītošanai, mikroklimata uzturēšanai iekārtām, muzeja priekšmetu konservācijai, kā arī citiem mērķiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas