Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Saeimas komisija: Šleseram jāievēro oficiālā pozīcija Krievijas-Gruzijas konfliktā

Saeimas Eiropas lietu komisija aicina satiksmes ministru Aināru Šleseru (LPP/LC) diskusijās par Gruzijas - Krievijas konfliktu paust Latvijas valsts oficiālo nostāju, nevis nodarboties ar šauru ekonomisko interešu aizstāvību, _Dienu _informēja Saeimā.

Diena jau rakstīja, ka A.Šlesers, noslēdzot vizīti Kazahstānā, žurnālistiem pauda viedokli, ka ekonomisko interešu vārdā Latvijai "šad tad ir jāizmanto iespēja paklusēt attiecībās ar Krieviju".

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle (TP) piektdien komisijas sēdē pauda neizpratni par A.Šlesera redzējumu Latvijas - Gruzijas un Latvijas - Krievijas attiecību jautājumā. Eiropas lietu komisija vienojās oficiālā vēstulē atgādināt A.Šleseram Latvijas oficiālo nostāju Krievijas un Gruzijas konfliktā.

"Formālās un neformālās diskusijās satiksmes ministram tomēr būtu jāievēro oficiālā Latvijas pozīcija, kas apstiprināta Ministru kabinetā un Saeimas Eiropas lietu komisijā," uzskata V.Paegle, atgādinot, ka Latvijas oficiālajā pozīcijā par Eiropas Savienības nostāju Gruzijas un Krievijas konfliktā uzsvērts, ka Latvijas īpašās intereses ir ES vienotība un solidaritāte šajā jautājumā. "Latvijas interesēs ir pēc iespējas ātrāka stabilitātes nodrošināšana Gruzijā, pilnībā ievērojot starptautisko tiesību principus un Gruzijas teritoriālo integritāti, nevis tikai šauru ekonomisko interešu aizstāvība," piebilda V.Paegle.

Diena jau rakstīja, ka A.Šlesers mudināja Latviju sekot "Somijas modelim" - vairīties no jebkādiem asumiem savu ekonomikas interešu vārdā. Viņš gan piebilda, ka "vienu dziesmu ar Krieviju" arī nevajag dziedāt, taču nevar vienmēr "pirmie kliegt". "Es aicinu, lai to karogu nes citi," sacīja ministrs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas