Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Saeimas komisijās vēlētāju atbalstītos grozījumus Satversmē pārsvarā noraida

Vairākas Saeimas komisijas trešdien neatbalstīja Satversmes grozījumus, kas paredz tautai tiesības ierosināt parlamenta atlaišanu, aģentūra BNS noskaidroja komisijās.

Pilsoņu atbalstītos Satversmes grozījumus trešdien skatīja Saeimas Pieprasījumu, Valsts pārvaldes un pašvaldības, Pilsonības likuma izpildes, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas, kā arī Sociālo un darba lietu komisija.

Pieprasījumu komisijā balsojums laika trūkuma dēļ notika bez debatēm, un likumprojekts, tikai četriem deputātiem balsojot par, septiņiem pret, bet vienam atturoties, netika atbalstīts.

Arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā balsojums bija līdzīgs - četri "Jaunā laika" (JL) un "Saskaņas centra" (SC) deputāti atbalstīja grozījumu pieņemšanu, savukārt seši tautas kalpi balsoja pret.

Līdzīgi balsojumi notikuši arī citās komisijās.

Savukārt Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā vajadzēja balsot divas reizes, jo pirmajā balsojumā četri deputāti likumprojektu atbalstījuši un četri bijuši pret tā virzību. Tomēr pēc vēl viena tautas kalpa ierašanās uz sēdi komisija likumprojektu neatbalstīja.

Pagaidām atzinumu par likumprojektu vēl nav paudušas visas Saeimas komisijas.

Jau vēstīts, ka atbildīgā Saeimas Juridiskā komisija Satversmes grozījumus, kas paredz tautai tiesības ierosināt parlamenta atlaišanu, plāno skatīt nākamās nedēļas sēdē, kad atzinumus par likumprojektu būs devušas visas Saeimas komisijas.

Vēstīts arī, ka Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības izstrādātais likumprojekts, kuru ar vairāk nekā 217 000 parakstu atbalstīja iedzīvotāji, pašlaik nodots skatīšanai Saeimas komisijās. Juridiskā komisija noteikta kā atbildīgā, taču arī citas parlamenta komisijas lūgtas sniegt atzinumus par to.

Par grozījumiem parlamentam jālemj sēdē, kurā piedalās vismaz 2/3 deputātu. Likumprojektam jāgūst ne mazāk kā 1/3 klātesošo deputātu atbalsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas