Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Saistībā ar jaunieša nāvi petardes sprādzienā Daugavpilī plāno veikt izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos

Saistībā ar Jaungada naktī Daugavpilī notikušo jaunieša bojāeju petardes sprādzienā plānots veikt grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, informēja Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode (LC).

Domes priekšsēdētāja pagaidām gan nevarēja pastāstīt, kādas būs šīs izmaiņas. Koordinēt saistošo noteikumu izmaiņu izstrādi uzticēts pašvaldības policijas priekšniekam Vladimiram Gudakovskim.

"Pašvaldība nevar ierobežot pirotehnikas tirdzniecību. Nolikt katrā pagalmā pa policistam arī nav iespējams. Šādā situācijā pieaugušajiem vajadzētu daudz nopietnāk attiekties pret pirotehnikas izmantošanu, kā arī skaidrot iespējamos draudus bērniem un jauniešiem," sacīja Strode.

Domes lietu pārvaldniece Helēna Soldatjonoka paskaidroja, ka patlaban spēkā esošie pašvaldības saistošie noteikumi aizliedz pirotehnikas izmantošanu sabiedriskās vietās, tostarp daudzstāvu namu pagalmos, tomēr ne vienmēr šīs prasības tiekot ievērotas.

Jau ziņots, ka 1.janvārī aptuveni 15 minūtes pēc pusnakts Daugavpilī, Arhitektu ielā, svētku uguņošanas laikā paštaisītas petardes sprādzienā tika ievainots galvā un bojā gāja kāds 1990.gadā dzimis jaunietis.

Pret petardes izgatavotāju, kādu 1971.gadā dzimušu vīrieti ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Tā gaitā nozīmētas trīs tiesu medicīnas ekspertīzes un petardes ekspertīze.

Noskaidrots, ka paštaisīto petardi daudzstāvu mājas pagalmā vīrietis vairākkārt neveiksmīgi mēģinājis aizdedzināt pats. Kad viņam beigušies sērkociņi, vīrietis vērsies pie apkārtējiem, lai aizņemtos sērkociņus vai šķiltavas. Kāds jaunietis atsaucies uz vīrieša lūgumu un, lai iedotu sērkociņus, pienācis tuvāk petardei. Tā sprāgusi uzreiz pēc aizdedzināšanas.

Petardes sprādzienā cietis arī pats izgatavotājs. Mediķi viņam konstatējuši sejas un kreisās plaukstas pirkstu apdegumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas