Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sākt ar vīziju

Ir grūti sākt, it sevišķi pirmo ierakstu jaunā emuārā pirmajā Jauniešu Ministru kabineta darba nedēļā. Bet gudri cilvēki ir teikuši, ka pietiek uzrakstīt pirmo teikumu, lai tālākais jau notiktu absolūti dabiski/pašsaprotami. Tā ir arī šoreiz, tā ir ar visiem jauniem sākumiem. Un es gribu iesākt savu emuāru ar vīziju.

Iespējams, ka daudziem šķiet, ka šis nav īstais brīdis, lai aizrautos ar vīzijām, idejām, sapņiem... Manuprāt, tieši šis ir brīdis, kad to visvairāk vajag. Gan Latvijā, gan visā pasaulē cilvēki ir sapratuši, ka ar to attīstības ceļu, kas ir iets līdz šim, kaut kas nav kārtībā. Jo lielāka bedre, tfu, izaicinājums, jo dziļākas pārdomas.

Tagad es uz pavisam īsu mirkli paskatīšos pa logu... Es redzu sabiedrību, kur pilnvērtīgi tiek izmantoti visu cilvēku talanti, kur dalījums starp spējīgajiem un aprūpējamajiem pamazām izzūd, kur cilvēkiem ir iespējams un svarīgi strādāt darbu, kas patīk, kur prieks nav piektdienas vakarā, bet visu nedēļu, kur process ir mērķis un kur cilvēki var uzticēt savas mājas atslēgas kaimiņiem. Cilvēku veselība ir tik cieši saistīta ar visām šīm lietām – dzīvesveids ir izšķirošs. Jebkura sabiedrība ir komplekss organisms, pietam to izmērs un sarežģītība tikai aug, tāpēc dalījums jomās, it sevišķi politikā, ir tikai praktiski nepieciešams mākslīgs veidojums.

Agri vai vēlu man vajadzēs runāt par konkrētākām lietām. Un es to arī darīšu. Par prioritātēm es uzskatu tieši veselīga dzīvesveida veicināšanu, profilaksi un preventīvo medicīnu. Latvijā arī iepriekšējos gados šīm lietām ir atvēlēts salīdzinoši ļoti maz līdzekļu, bet ir jāsaprot, ka tā ir nevis iztērēta, bet gan ietaupīta nauda. Tā vietā, lai koncentrētos uz to, kā ārstēt vairāk, vajadzētu domāt par to, lai tas būtu vajadzīgs mazāk. Protams, tas nav ne 2 mēnešu, ne 2 gadu jautājums, bet viens no svarīgākajiem ieguldījumiem nākotnē. Nacionālās attīstības plānā kā trīs Latvijas galvenās prioritātes ir minēta izglītība, zinātne un uzņēmējdarbība. Tagad ir īstais brīdis atcerēties mūžam zaļo saukli “Veselā miesā vesels gars!”, un atgādināt, ka tā ir tikai nedaudz īsāka versija romiešu teicienam “Tikai veselā miesā vesels gars!”. Lai realizētu jebkuru no nākotnei uzstādītajiem mērķiem, mums ir vajadzīgi veseli, aktīvi un radoši cilvēki.

Es sāku ar vīziju, savu ideju par nākotni, jo, manuprāt, nedrīkst aizmirst, ka ar to jāsākas jebkuram politikas veidošanas procesam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas