Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sākt ar vīziju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
x
x
nu nezinu, raksts patizls, neko neizsakošs. īpaši, salīdzinot ar citiem JM. varbūt tiešām vajag pastrādāt par sanitāri, un tad kāpt uz augšu? daudz ko uzzināsi un padomnieci nevajadzēs, nauda ietaupīsies :)
Lurike
L
Patiesībā tā vīzija atgādināja bildīti no "Sargtorņa", bet skatīsimies tālāk. Līdz 62 gadiem esmu nodzīvojusi tikai pateicoties tādai attieksmei, kā jaunās ministres plānā paredzēts. Bet- man bija jauni vecāki un pat kādu brīdi- abi! Pirmais garantēja labu genofondu, otrais- veselīgu audzināšanu. Patlaban savā apkārtnē neko līdzīgu neredzu, retie izņēmumi nerada optimismu.
krista
k
Ievu par Padomnieci Ievai! :)
Ieva Vītola
I
Piekrītu tevis teiktajam. Ministrija jau ir samazinājusi, piemēram, aizpildāmo veidlapu skaitu, atmetot kādas 30... Bet vēl ir tik daudz šādu it kā sīkumu. Tāpēc, manuprāt, ir tik ārkārtīgi svarīgi sadarboties gan ar medicīnas darbinieku, gan pacientu intereses pārstāvošajām organizācijām. Viņiem šīs problēmas identificēt ir visvieglāk. Tāpat ambulatorās medicīnas (ārstu un izmeklējumu pieejamība!) attīstība ir izšķiroša tam, lai pēc iespējas mazāk cilvēku vispār nonāktu slimnīcās. Kas nav patīkami ne no cilvēciskā, ne finansiālā aspekta... Skaidrs, ka daudzas no reformām bija jāveic gados, kad valsts budžetā vienkārši bija vairāk naudas. Šobrīd ir jāstrādā ar tiem līdzekļiem, kas ir. Reāli tas izpaužas domāšanas maiņā no "kā iztērēt ?"uz "kā neiztērēt?", bet nu jau es sāku rakstīt emuāru Nr. 2. Ja ir plašāki ieteikumi, priekšlikumi, vēlēšanās tikties vai ieteikt cilvēkus, ar ko jaunajai Veselības ministrei vajadzētu tikties, - [email protected] :)
drakons
d
Meitiņ, es ieteiktu vienu no savām desmit nedēļām pavadīt slimnīcā apkopjot slimniekus un pildot visus nepieciešamos pienākumus. Tad būs skaidrs, kas slimniekam pienākas un kā tas tiek nodrošināts.
Jorens.Buls
J
Cepums tev :)) Lieliski argumenti un atbildes :))
ezis
e
Es jūs iesaku Jauniešu MK veselības ministrei par padomnieci!
Ieva
I
Un vēl, protams, problēmas (trūkums) ar diagnostisko un endoskopisko aparatūru- ja slimniekam slimnīcā ir jānīkst pat vairākas nedēļas neko nedarot, tikai, lai aizsistu rindu, tad nav brīnums, kur rodas tie lieki iztērētie miljoni. Nemaz nerunājot par to, ka likt gaidīt pat 8 un vairāk mēnešus garā rindā, kamēr komplicēts aparāts (MRI) un kvalificēti darbinieki mierīgi "rūs un noveco".......
Ieva
I
Īpaša problēma ir hronisko slimnieku aprūpe, kas pirmkārt ir jāizglīto par viņu slimību, tad arī samazināsies nevajadzīgo izsaukumu skaits, otrkārt ir vai nu jāizstrādā detalizētas instrukcijas ģimenes ārstiem (par bīstamiem simptomiem, zāļu saderību, zāļu blakusparādībām) un jāiedala katram ģimenes ārstam dators, jo citādi informāciju pārskatīt nevarēs, vai arī jāpaplašina esošo hronisko slimību kabinetu funkcijas un jāveido jauni, jo, piemēram, tā pati zāļu saderība liek hroniķiem griezties pie speciālista un problēmas atrisināšana, kas nereti prasa piecas minūtes, tiek ieskaitīta kā pilnvērtīga konsultācija.
Ieva
I
Ko var darīt? Nu, pirmkārt, nost ar birokrātiju, jo tā tērē pat ne tik daudz naudu, kā ārstu laiku. Kompensējamo zāļu lietotājus, kas savu lietojamo lietos gadiem, ja ne visu mūžu, jau sen varēja uzskaitīt un izveidot datorizētu reģistru, lai cilvēks aiziet uz aptieku, uzrāda pasi un saņem mēneša devu. Hroniski slimajiem un tiem, kuru simptomi nepārprotami norāda uz speciālistu (piemēram, vēnu iekaisums vai urīna aizture) vajag ļaut attiecības kārtot tieši ar speciālistu, bet par tiem, kam nepieciešama operācija, ir jāatzīst sen labi zināmais: cilvēkam jebkurā gadījumā būs nepieciešamas pirmsoperācijas analīzes un arī pārsiešana, tāpēc papīrus vajag organizēt par visu, kas ar operāciju saistīts un padomāt, vai ir vērts slimnieku ar ķirurga slēdzienu vēl triekt pie ģimenes ārsta.
Ieva
I
Nu pirmkārt tomēr vajadzētu stabilizēt tos slimos, lai šamējie nekļūst par neatliekamās klientiem, un ir pilnīgi vienalga vai slimais ir Eglīša pieminētais ļaunais, kas rij, dzer un smēķē vai arī tas, kam nav paveicies, jo slims ir slims, un vairumā gadījumu slimnieks, atšķirībā no konjaka, ar laiku kļūst tikai dārgāks. Arī naudas sodu vai palielinātu līdzmaksājumu viņiem nepiespriedīsi, jo rezultāts būs tieši tas pats: nemaksās un gaidīs, kamēr būs nāve zobu galā. Rindas organizēt, lai pa priekšu tiek tie, kam nepaveicās, arī nedrīkst, jo "nepareizie" kļūst švakāki fiksāk.....
Kili
K
saakt ar keyword bingo!
Jorens.Buls
J
heh, pašlaik man tā škiet diezgan liela utopija, lai mūsu sabiedrība sāktu dzīvot pēc veselīgiem principiem :) !

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas