Tāpat salmonellas baktērija konstatēta 29.maijā pirktā kartupeļu biezeņa paraugā, kas paņemts kāda saslimušā pacienta dzīves vietā.
Ņemot vērā minēto, SVA brīdina, ka cilvēku inficēšanās risks pastāvēja arī pēc 29.maija, un ir iespējami saslimšanas gadījumi tiem pircējiem, kuri vēl vismaz 3 dienas pēc pirmo pacientu inficēšanās uzturā lietoja cūkgaļu ar ananāsiem, biešu salātus, un, iespējams, arī citus ēdienus.
SVA aicina visus vērsties pie ārsta, ja pēc Maxima produktu lietošanas ir paaugstināta ķermeņa
temperatūra, caureja, slikta dūša, vemšana vai sāpes vēderā.
Jau ziņojām, ka līdz piektdienas pēcpusdienai silto ēdienu tirdzniecība apturēta jau trijos veikalos. Pilnībā silto ēdienu sagatavošana un pārdošana aizliegta līdz visu apstākļu noskaidrošanai divos Maxima veikalos – Deglava un Saharova ielā, bet Nīcgales ielas Maximā slēgta viena silto ēdienu vitrīna, kurā nav nodrošināta nepieciešamā 60 grādu temperatūra, Dienai apstiprināja veikala pārstāvis Ivars Andiņš.
Pārtikas un veterinārais dienests patlaban pārbauda visus Maximas veikalu ražošanas cehus. Iespējams, ka pilnībā vai daļēji tiks slēgts vēl kāds gatavo ēdienu ražošanas cehs, jo situācija varot mainīties ar katru brīdi.