Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Samuļa labdarības plānos vairs neietilpst Teātra observatorijas sponsorēšana

No Gaļinas Poļiščukas "Teātra observatorijas" atbalstītāju statusa atkāpies uzņēmējs Edvīns Samulis.

"G.Poļiščukas teātris ir jaunās telpās, ar nopietnu aktieru sastāvu un režisori," intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" norāda E. Samulis. Uzņēmējs uzskata, ka tagad kolektīvs varot pastāvīgi darboties arī bez viņa materiālā atbalsta, jo teātrim neesot parādu.

"Esmu nodrošinājis ne vien līdzšinējo teātra darbību, bet arī iedevis līdzekļus, lai tas varētu sākt patstāvīgu darbību ar jauno pirmizrādi. Tam ir reāls ekonomiskais pamatojums," norāda E. Samulis.

E. Samulis šo labdarības akciju sācis ar domu, ka "latviešu skatītājs ir pelnījis vēl vienu teātri ar savdabīgu redzējumu un režiju." Kopumā uzņēmējs teātrim ziedojis 70 tūkstošu latu, taču turpmāk viņš būšot tikai kā  skatītājs.

E. Samulis skaidro, ka teātrim ir devis starta kapitālu, līdzekļus sarežģītā brīža pārvarēšanai, un tagad tam esot jāsāk pelnīt pašam. "Viss būs atkarīgs no G. Poļiščukas un cilvēka, kurš turpmāk ieņems direktora amatu," skaidro uzņēmējs.

Zālē Kongresu namā esot pastāvīgas 160 sēdvietas, ko var papildināt līdz 200. Teātrim pēc līguma ar Rīgas namiem jānospēlē 150 izrādes sezonā un jārada pieci jauniestudējumi. Nodrošinot zāles piepildījumu vismaz 75% apmērā, teātris par izrādi varot ieņemt tūkstoti latu. Būtībā šīs sezonas nobeigumam līdzekļiem būtu jāpietiek, ja vien Teātra observatorija spēs piesaistīt skatītāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas