Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sandris Točs: Bezgriba

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Edzis
E
Tā arī ir Eiropas elite un mūsu valdība tai līdzi, izmantojot esošo krīzi mūs soli pa solītim velk iekšā Eiropas Federācijā. Un zināmā mērā viņiem pat taisnība: 1) Tas ir viens no diviem iespējamiem Eirozonas parādu krīzes risinājumiem (otrs ir atteikties no Eiro) 2) Un faktiski 2004 gadā nobalsojot par iestāšanos ES un par Eiro ieviešanu mēs jau esam faktiski piekrituši Federācijas veidošanai - jo ... (skatīt pirmo punktu) Runājot par Lielbritāniju - viņiem tas īstenībā nav aktuāli - kamēr viņi neplāno ieviest Eiro, tikmēr viņi var tīri labi iztikt bez visām šīm Eiropas kopējām struktūrām - venīgais ko grib Briti - pieeju kopējam tirgum. Šajā ziņā mēs ne tuvu nevaram līdzināties ar Britiem. Eiropas Elite tiecas veidot Federatīvu valsti, lai turpmāk pilnībā izslēgtu starpvalstu karus Eiropā un lai Eiropa dēļ tās sašķeltības nepazaudētu Politiko, Ekonomisko, Militāro ietekmi Pasaulē - situācijā, kad Pasaulē notiek tik būtiskas pārmaiņas (BRIC valstu straujā ekononomiskā attīstība un tai sekojošā Politiskās un Militārās varēnības pieaugums) Kā Latvijai labāk??? Nu ja mēs par iedzīvotāju materiālo labklājību, tad jau laikam ES federācija to risinātu labāk. No otras puses - Federācijā mēs zaudēsim nacionālo suverenitāti (maz paliks jautājumi, ko varēsim nolemt paši - nu tik cik patreiz pašvaldības) un ar Nacionālo identitāti arī būs kā būs - pie šādas demogrāfiskās situācijas un pilnīgi atvērtām robežām un vēl situācijā, kad svarīgākos jautājumus lems Briselē - nav nekādu cerību pēc 80 gadiem šeit saglabāt Latviešiem vairākumu. Es domāju, ka pēc 80 gadiem Latvijā brīvos hamburgerus ēdoši eiropieši, kas runās angļu un vācu valodās - daži no viņiem zinās arī "seno" latviešu valodu.
es
e
Mums ir tikai divas iespējas - vai nu Eiropa vai Krievija. Runas par Latvijas suverinātes zaudēšanu ir muļķīgas, mēs nekad neko paši neesam nosacījuši. Latviešiem vajadzētu rīkoties kā igauņiem, kuri skaidri zina ko grib un neskrien bučoties pie Putina. Turklāt mūsu valstsvīriem pašiem vajadzētu sākt runāt valsts valodā TV kanālos. Ja viņi negrib saprast latviski, tad lai tuko.
  • 0
  • 0
alberts
a
Aizmirsi krievu kopienu(ukrainus,moldavus,armēnus,kazahus un vēl kadas 10 tautības) kuras visas runās krieviski un būs vairakumā.Starp citu Latvija ir nodibinata Ķīniesu "apvienība","biedrība" neatceros pareizo nosaukumu - BET - Ķīniesu.Ta k a viss iet uz labu - jaatšķaida ta DIVKOPINU valsts.
  • 0
  • 0
ArgentīnasTango > Astra
A
Tu negribi saprast vienkāršas lietas, ko labi saprot "vecās" nācijas - Zviedri, Čehi utt., nemaz nerunājot par tādiem, kā Šveicieši u.c. - Eiropa ir lielās ziepēs, kas izsakāms ciparos ar ĻOTI, ĻOTI, ĻOTIdaudzām nullēm. Un , lai šīs ziepes mazinātu, jo neviens vēl nezin, kā to atrisināt, Vācija ir gatava "uz borta" aicināt "dajebko" ! Cik miljardu eiro no šiem triljoniem Eiropas parāda būs jāuzņemas Latvijai?
Memory
M
lux> No kurienes SISTĒMA, kas pieļauj ''valsts nozagšanu'', banku brīvu izlaupīšanu? Kas ir šodienas globalizācijas procesā nosaka toni ? Vispārēja, visas planētas AMERIKANIZĀCIJA, kuru aktīvi atbalsta visādi antonovi, abramoviči, deribaskas, u.c. roulendi un roulingi!
un
u
Kas mums no tā, ka šo patiesību paceļam? Mēs neko nevaram mainīt, tād nu cilvēka daba un pasaules kārtība. Vai komunisma zemēs bija labāk? Jāņem priekšzīme no skandināviem. Vai uz viņiem neattiecas planētas amerikanizācija? Galu galā, ja nebūs amerikanizācija, varbūt būs ķīnizācija kopā ar putinizāciju, vai vēl kāda cita. Vai tas būtu labāk?
  • 0
  • 0
lux-Astra
l
Tieši tā. Apbrīnojami, ka daudzi to nesaprot. Galvenie kliedzēji , kā parasti ir tie, kuriem par ES darbības principiem ir diezgan vājš priekšstats. Tad arī vēl - Krājbanku kas izzaga? ES vai brutākais Krievijas kriminālā biznesa pārstāvis. Tas tiem, kuri par to, ka ES ar banku stapniecību izzog Latviju. Ja kāds nespēj atbrīvoties no mīta par "labo Kreiviju" tā ir viņa darīšana. Es tomēr labāk izvēlos ES. Tas, ka Latvija nepilnīgi izmanto ES iespējas, tostarp fondus, ir Latvijas, nevis ES vaina. Un tas, ka Šlesers, Bērziņš, nožēlojamais prezidents, ES fondus izmantoja savām nevis valsts vajadzībām, arī ir pašu, nevis ES vaina. Mums drīzāk būut jādomā par to kā tikt galā ar kremļa čekistu pakalpiņiem. Cik zināms tad par Linermani vēl pieteikums tiesā nav iesniegts.
Ezis66
E
Cik atceros, pēdējā gada, pusotra, laikā visskaļāk par suverenitāti iestājušies ir Savickis. Lembergs, Kalvītis, zaļzemnieki, arī Naida centrs ir pieminējis šo tēmu. Te nu vietā jautājums: ko nu kurš vispār saprot ar "suverenitāti"? Kur ir atskaites punkts?
otraadi
o
Toc, jums "suverenitaate" noziimee to, ka juus teereesiet bet citi par jums maksaas? Es arii gribu taadu suverentitaati :D Bet par Latvijas valsti ne jums, Kremlja lakstiigala, spriest.
anna
a
šis jautājums tiešām svarīgs. un vēl ir mazliet laiks, lai neļauto to izdarīt mūsu ievēlētajai valdībai. kad ieraudzīju rakstu, tad nodomāju - noteikti jau komentāros pierakstīts par okupāciju. kas tev liek to darīt, cilvēk? Izlasi, ko raksta Panteļejevs par angļiem. Viņš ierosina apspriest. bet mums viss balstās uz neapspriešanu. ir jābūt savam skatījumam.
  • 0
  • 0
to otraadi
t
Cienītais, neapvainojat lakstīgalas, salīdzinot tās ar Kremļa bezsugas plušķi
  • 2
  • 0
Astra
A
Kas grib aicināt LV sekot UK stingrajam paraugam, lai vispirms paskatās kartē un tad padomā, ko kurš var atļauties. Un jā, gribam to vai nē, bet praksē palikšana ārpus ES kodola nozīmēs tieši to - ieslīdēšanu jaunās Eirāzijas zonā. Var jau skaitīt pilnīgās neatkarības mantru, ka nevajag klanīties nevienam, un šai meditācijā pārliecināt pašam sevi, bet īstenība ir citāda.
alberts
a
Anglija TO var atļauties! Bet mēs? Ja nebūsi cieši Eiropa tad fiksi mūs savaks Lindermana-Ušakova - kremļa grupa.Tas taču sodien skaidri redzams - VALSTS netiek ar viniem nekada galā - vini šūpos valsti kamēr ta saks ļodzīties UN.... Tapēc mums nav CITAS izejas ka EIROPA!
anna
a
ja jau nav vajadzīga suverināte, tad nav vajadzīga ne valdība, ne saeima, ne galvaspilsēta, ne prezidents. vienkārši kā pašvaldības - izpildam pa taisno ES direktīvas. kāpēc jāpērk mašīna par 65 tūkstošiem, ja tas viss ir farss?
  • 0
  • 0
piere
p
neziniitim pakausim. personiski tev kaa nejeegas eirofobam skaidroju, ka tie taalaak seedosie ir daliibvalstu, ieskaitot Latviju, paarstaavji. bet nezinaasana, protams, netraucee gaargt.
  • 0
  • 0
alberts
a
pakausi - pareizi tu pateici - "ar parakstiem iznīcina manu valsti" - tad KO vēl gaidīt no esošās varas?Viņa ir nespējīga valdīt - tad jau labāk gubernatoru no Briseles!
  • 0
  • 0
pakausis
p
Un?.. tātad.. tu netiec galā ar simts kalpiem kuri tev tepat Rīgā sēž.. un kā tu domā tikt galā ar saimniekiem kuri sēdēs krietni tālāk? Jeb tu svēti tici, ka visi birokrātu simti ES ēkās ir dzimuši ar kvēlu Latvijas mīlestību un labsirdību sirdīs? Ir vietas un laiks, kad biedēšana ar krieviem ir pa lietu.. un ir gadījumi, kad nav. Šis ir tas gadījums, kad tāda biedēšana tikai parāda tavu personīgo mazdūšību.. Tavu valsti tavu acu priekšā ar parakstiem iznīcina.. bet viss ko tu spēj izdarīt ir slaucīt prieka puņķus - vismaz krievi nav tie kas mūs pazudina!..
  • 0
  • 0
Bezgribas teritorija.
B
Biedram Točam, kā parasti, kārtējo reizi kārtējā taisnība - mums ar steigu brīvprātīgi jāpievienojas labās gribas teritorijai austrumos, un jādara tas ar steigu, jo sapuvušie rietumi to vien gaida - okupēt mūs un visus ''zamočit v sortire''
piere
p
pakausi, ja tu gribi buuts SAIMNIEKS tad iemacies dziivot taa lai nav ar izstieptu roku jaaiet pie citiem aiznjemties. SAIMNIEKI taa nedziivoja. Un vispaar vinji maz runaaja, bet daudz dariija.
  • 1
  • 0
pakausis nebūtējam
p
hehe.. tu gan tāds jokains esi.. no lāča skrienot te sludini cik svēti un skaisti tikt vilka apēstam, neveltot par mirkli lai padomātu kādu variantu kā netikt apēstam :)) Pastāvēs ko apēdīs?? :))) Es tev stulbeni saku, ka nav lielas atšķirības starp sovjetiem un eirokrātiem. Vieni veda ar spēku vagonos - otri tā sataisa, ka paši brīvprātīgi trimdā dodas. Pie vieniem nebija nekādas teikšanas pār savu likteni, tagad nebūs arī pie otriem. Vieni nāca ar tankiem, otri ar bankām un parakstiem zem papīriem kurus tu protams esi par dumju lai izlasītu. Tu protams vari katru vakaru iemigt ar svēto pārliecību ka esi tur sazin kāds patriots un nacionālists - tikai tev diemžēl nav ne mazākās nojēgas ko tie vārdi nozīmē.. tāpat kā nav nojēgas ko nozīmē suverenitāte, ko nozīmē būt saimniekam un ko vispār nozīmē tāds jēdziens kā valsts. Tev smadzenēs pat tik daudz rūmes nav, lai saprastu ka nepatika pret ES nenozīmē uzreiz patiku pret krieviem vai kādiem citiem veidojumiem. Tavā stulbajā prātiņā Latvija spēj pastāvēt tikai tad, ja to iznīcinās "pareizie".... tu ne ar ko neesi labāks par tiem letiņiem kas savējos lopu vagonos stūķēja sovjetu laikā, ne kripatas neesi labāks par čekas stukačiem.. un tavs un tādu kā tu stulbums būs tas, kas maksās Latvijai tās vietu nākotnes vēsturē. Ej labāk pafano par savu krievu Dinamo un padzer alu!! Un beidz te triekt savu "krievi nāk" vietā un nevietā seklais trolli! :))
  • 0
  • 2
Nav jābūt
N
dižam pakausim lai atcerētos tiešām Saimnieka K.Ulmaņa reiz teikto - es palikšu savā vietā, jūs paliekat savā vietā. Pat tie, kas vispār bez pakauša, zina ar ko tas beidzās un turpinājās 60 gadus. Par opcijām - jā, tiešām līdz mandelēm okupantu un to pēcnācēju bari zemē, kuras saimnieki lopu vagonos ceļoja uz Sibīriju...
  • 2
  • 0
pakausis
p
Un tev jau nekam citam prāta nepietiek, kā tikai kādam pievienoties līdz mandelēm - vai ne? Opcija pašam būt par saimnieku savā zemē tavām prāta spējām ir par grūtu?
  • 1
  • 1
Vārds
V
jā!
zvirbulēns
z
O, nē! Ne Vienotībai, kas jau gadiem pie varas, ne zatleristiem, ne iepriekšējām Latvijas valdībām, ne kad nav mocījis jautājums par Latvijas suverenitāti, tā jau izsenis aimirsta. Latvija tik de jure ir suverena, tā jau sen de facto ir bezgribas teritorija. Ja būtu Latvijā ģenerālprokurors, kas izlasījis Satversmi, baidos, ka daudzi politiķi jau sēdētu uz apsūdzēto sola.
To Jā,
T
''Jā, šoreiz jums jāpiekrīt.'' .......................................................................................................... Vai ar to Jūs gribat teikt, ka biedri Lembergs un Brigmanis, būdami augsta ranga KPSS funkcionāri, no katras okupantu tribīnes sludināja neatkarīgas Latvijas suverenitāti?
  • 0
  • 0
Jā,
J
, šoreiz jums jāpiekrīt. Jāpiebilst, ka biedrus Dombrovski un Vilku māte ar pienu nebaroja vispār tādēļ ķecerīgu domu par Latvijas suverenitāti šiem biedriem nav.
  • 0
  • 0
Zvirbulēn,
Z
patiesi, nu nav mums ne viena politiķa, kurš jau ar mātes pienu būtu iesūcis rūpes par Latvijas suverenitāti, izņemot divus - biedrs Lembergs, bijušais KLP CK darbonis un biedrs Brigmanis, bijušais rajona komunistu 1 sekretārs. Šie biedri vienīgie jau ar mātes pienu uzsūca rūpes par Latvijas suverenitāti...
  • 2
  • 3
nazis
n
Shodien laikam Tocham neatradaas nekas par ko uzbraukt Dombrovskim, vai nosuniit Latvijas valsti. Bet pakluseet nemaak, taapeec uzrakstiijis kautkaadu bezsakaru. Taads tas Tochs ir, vai nu sunii Latviju un taas valstiskumu, vai lej kautkaadu uudeni. Nez, cik vinjam maksaa? Mozh es arii vareetu iet straadaat Dienaa? :D
piere
p
kursh no kura gaaja miljardus aiznjemties, ES no mums vai otraadi?
  • 1
  • 0
pakausis
p
Ar to, ka esi par stulbu, lai saprastu negarus tekstus jau nu lielīties nevajadzētu un iespējams noderētu pašam padomāt par savu padomu ievērošanu.. un... zin.. paklusēt :) Vismaz kāds runā pēc būtības par svarīgām lietām, nevis pieliecas katru reizi kad kāds ar ES karogu no aizmugures nostājas. Šoreiz Točs visu pareizi raksta.. un labi, ka vismaz kāds par to runā!
  • 4
  • 7

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas