Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Šarlatānisms

Radusies ideoloģija, kas politiķus padara līdzīgus nepieskaramo kastai. KNAB vadītājam nevajadzētu būt politiskajai pieredzei. Politiķi jāuzmana. Tikai ne politiķi. Politiķi nedrīkst būt tur, ne arī tur. Politiķi nedrīkst ieņemt nekādus amatus. Politiķi nedrīkst nekur strādāt. Politiķiem nedrīkst uzticēties.

No kurienes šāda attieksme pret politiķiem? Kāpēc politiķi ir tik ļauni? Politiķi taču ir tautas ievēlētas personas, par kurām daudzi tūkstoši cilvēku ir nobalsojuši vēlēšanās. Lai arī ne ideāli un varbūt pat slikti, taču politiķi ir vienīgie, kuri tik tiešām pārstāv tautu.

Latvijas Republikas Satversme nosaka kārtību, kurā tautas varu īsteno vēlēti politiķi. Ne jau nevalstisko organizāciju pārstāvji, interneta komentētāji vai vienkārši populāras personas.

Kam tik ļoti nepatīk politiskā vara? Atbildiet un sapratīsiet, no kurienes nāk ideoloģija, kas diskreditē politiķus.

Ekonomiskās varas konkurents ir politiskā vara, valsts. Tirgus ekonomikā vara dabiski koncentrējas to rokās, kuriem ir vairāk naudas. Vienīgais, kas var līdzsvarot starptautisko banku un transnacionālo korporāciju varu, ir valsts vara. Pilsoņu ievēlēta valsts vara.

Daudziem nepatīk neizdarīgie, savtīgie, nekompetentie pašlabuma meklētāji - politiķi. Nepatīk cilvēki, kas domā tikai par savu labumu, par savu karjeru. Tie, kuriem dziļi nospļauties par to, kā Latvijā dzīvo cilvēki, kas notiks ar mūsu valsti pēc desmit gadiem. Ļoti daudzi politiķi ir godam nopelnījuši tautas attieksmi pret viņiem.

Taču nevaram neredzēt, ka blakus tam ir plaša ideoloģija, īpaši veicināta speciāla kūdīšana pret tautas vēlētiem politiskās varas pārstāvjiem. Nē, kādu labu, krietnu politiķa darbu nekad neizcels tā kā izgāšanos, kas tiks zelēta un tiražēta, padarot kādu politiķi - un visus politiķus kopumā - par klaunu un klauniem.

Toties arī pilsoniskuma un kompetences centrs nav tālu jāmeklē. Tās ir ideoloģijas rangā paceltās cēlās pilsoniskās sabiedrības pārstāves - nevalstiskās organizācijas. Kā likums, ietekmīgākās no tām ir dāsni finansētas. Tās finansē starptautiska mēroga oligarhi, kas nevēlas dalīties varā ar seno konkurentu - pilsoņu valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas