Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Šarlatānisms

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dzens
D
O, kārtējais šarlatāna Toča aplauziens. Kā var salīdzināt NVO, kuru finansējums un darbības principi ir skaidri definēti un caurspīdīgi ar partiju tumšajām rebēm un melnajām kasēm?
gara acīm
g
šādu komentāru ar pārliecību var uzrakstīt komentētājs, kuram vienīgais cilvēks, ar ko nākas ilgstošāk ikdienā runāt(pareizāk, paklausīgi - uzklausīt), ir teiksim Šlesers. Kurš tak ir politiķis. Un nez kāpēc daudzi viņu nemīl. Bet tās NVo, kas nez no kurienes visu laiku traucē valdīt lielam un netraucētam, kaut kā tiek medijos arī bez tā, ka iegrūdušas piķi izpirkt Dienu un algot tādus kā To'čs. Tāpēc rodas nepatika, pārmetumi un apvainojuma sajūta, ko tad Točs vārds vārdā no lūpām nolasījis
Observer
O
Vietējie valsts nozadzēji/nopircēji ir daaaudz ieinteresētāki valsts varas vājumā. Un ārzemju naudas spiediens caur NVO nav spiedierns tik daudz uz varu, cik uz smadzenēm - domāt. Tā ka Točs pats atkal izrādās šarlatāns - loģikas šarlatāns un demagogs.
anna
a
pat neienāca prātā paskatīties no šāda aspekta. paldies
NT
N
Ekonomiskās varas konkurents ir politiskā vara, valsts. Tirgus ekonomikā vara dabiski koncentrējas to rokās, kuriem ir vairāk naudas. Vienīgais, kas var līdzsvarot starptautisko banku un transnacionālo korporāciju varu, ir valsts vara. Pilsoņu ievēlēta valsts vara. ----------- Pareizs noverojums, bet ļoti teorētisks, labi zinot, kā ekonomiskās varas pārstavji ietekmē mūsu poliitķu lēmumus - vai tie būtu vietējie oligarhi, vai ārzemju bankas un briesmīgais Soross.
Augusts Biezais
A
Raksts, lai arī virspusējs, tomēr uzdod daudzus nopietnus un dziļus jautājumus. Savulaik kūdīšanas politiku piekopa Diena pret Lembergu, Diens pret Šķēli, Šleseru, NRA kūdīšanas stilu vērš pret Vairu, Vienotību, ZRP. Šis stils vai politika ir vāji argumentēts un tīši stulbs - sak - vēlētājs apēdīs arī to. Nav tīkami. Domāju, ka pati galvenā problēma ir tā, ka Latvijā 20 gados ir bijis maz politiķu, nekādas politikas, par loģiku, funktieri un stratēģiju nerunājot. Ir versijas par ASV, Krieviju, bankām, Sorosu, ko vēl, bet neviens tā īsti nav pateicis, kas nosaka lietas Latvijā. Versijas ir versijas. Un viss. Kas attiecas uz to pilsoņu vēlēto varu... Cik pilsoņu spēj pamatot savu izvēli? Ciktāl viņi vispār iedziļinās kaut vai informācijā? Būdams rāms un kluss Latvijas patriots un rokot dziļas saknes, tomēr vēlētos bits, ka Latvijas valsts man atgādina cukurtūti, kurā pēc viesībām saslaucītas ēdienu atliekas. Mēs ļoti skatāmies tur, šur, uz Šveici, Lietuvu, ASV, Kanādu, mums patīk uzsvērt, ka tā nedara, ka nav precedentu... Kur ir pirms gadsimta radies revolucionārais gars? Noļukuša narcisa filozofija, nekas vairāk.
nazis
n
Jaa, Toch, Soross, Soross! Aarpraac! Apskaties vai tev zem gultas ar nesleepjas Soross! Shitos pekstinjus Tu vari staastiit V-pils pendzhaam, nevis publiceet Riigas aviizee, te cilveeki taadaam lietaam netic jau sen.
:)
:
Nazi tu esi vienkārši ļoti stulbs
  • 3
  • 1
Ieva
I
Pirmkārt tauta ievēlē nevies politiķi, bet pāris politķu reklāmas plus balastu. Otrkārt, ja ietekmīgās esot dāsni finansētas, tad jautājums, kas liedz politiķiem uzklausīt pārējās? Jo, piemēram, pacientu organizācijas ļoti labi (īpaši salīdzinot ar politiķiem) pārzina situāciju savā interesū jomā, taču diženie un tautas vēlētie šo informāciju uzklausīt pat nevēlas, vai arī, ja retos gadījumos tomēr, tad laiž gar ausīt. Treškārt, ja jau runā par ļaunajiem finansētājiem, tad tie ir jānosauc, kopā ar finansētajām organizācijām. Piemēram, kas finansē kristīgās konfesijas? Labi Pareizticīgo Baznīcu per ietekmīgu īsti....Bet katoļus un luterāņus, kas visai sekmīgi bāžas jomās, gar kurām tiem laicīgā valstī nav nu ne vismazākās darīšanas?
Indulis
I
Latvijā patlaban ir 13 500 NVO.
Ārija
Ā
Un cik no 13 500 NVO regulāri ir "eksperti" masu medijos? Un kuras tās ir? Dažas Sorosa fonda finansētas organizācijas. Biškopju biedrību no tādām NVO, kuru virsuzdevums nav tikai Latvijas valsts, bet valsts vispār likvidācija, šķir bezdibenis!!!
  • 3
  • 0
Ārija
Ā
Un cik no 13 500 NVO regulāri ir "eksperti" masu medijos? Un kuras tās ir? Dažas Sorosa fonda finansētas organizācijas. Biškopju biedrību no tādām NVO, kuru virsuzdevums nav tikai Latvijas valsts, bet valsts vispār likvidācija, šķir bezdibenis!!!
  • 0
  • 0
Anarchists
A
Cēloņus šādai attieksmei pret politiķiem autors ir konstatējis pareizi.Lūk:. Nepatīk cilvēki, kas domā tikai par savu labumu, par savu karjeru. Tie, kuriem dziļi nospļauties par to, kā Latvijā dzīvo cilvēki, kas notiks ar mūsu valsti pēc desmit gadiem. Ļoti daudzi politiķi ir godam nopelnījuši tautas attieksmi pret viņiem. Problēma jau ir tur,ka pat ļoti sakarigi cilvēki,nonākot pie siles,kardināli mainās.Vnk neiztur pārbaudījumu ar varu,naudu. Atver acis,autor. Spējīgi,pašpietiekami cilvēki politikā parasti neiet,jo spēj realizēties darbā,biznesā,mākslā utt.Nu,ir,protams ideālisti,pasaules glābšanas entuziasti,bet tie ir absolūtā mazākumā.Parasti jau indivīds iet politikā lai realizētu kādus savus savtīgos mērķus,kaut kāds varas kāres vadīti.Tas ,ka politiķi domā par valsti ,ir priekšvēlēšanu mīts. Tāpēc-interesanti,kāds pamats tiem,kuri ir atkarīgi no politiķu lēmumiem,izturēties pret viņiem citādāk?
Kapusvētki un SEZONAS mobilais tele
K
Diezgan nožēlojami kā cilvēkiem caur masu medijiem uzspiež noteiktas domformas un tad palaiž iepriekš iestudētā, režisētā, finansētā, saskaņotā IZRĀDĒ, bet CILVĒKI DOMĀ KA VIŅI TĀ DOMĀ, aizmirsuši, ka domiņas kāds ir iepakojis galviņās - gluži kā jauno SEZONAS MOBILO TELEFONU
  • 5
  • 0
Valstists
V
Un kas nāks politiķu vietā? Oligarhu finansētas NVO un manipulēti masu mediji, kas regulēs pūli?
  • 4
  • 0
(*****)
(
Galīgi garām, autoram nav skaidrs, ka nevalstisko organizāciju galvenais uzdevums ir neļaut varai "izlēkt no ilksīm", tas, ka formāli eksistē demokrātiskas valsts valsti pazīmes nebūt nenozīmē, ka tā tas ir realitātē, diemžēl mūsu valsts varai piemīt virkne deformāciju, tieši tāpēc NVO lomai jāpieaug un tas visnotaļ jāsekmē
Ir
I
Dažas NVO pretendē pašas būt vara. NVO pretendē būt paralēla, nevēlēta vara
  • 3
  • 0
Sandris R.
S
Diemžēl Latvijā NVO ir apveltīti ar uzdevumu, ko tāpēc, ka vai nu nespēj, vai negrib, nepilda.
  • 6
  • 0
Sandris R.
S
Tā kā zināms, ka šarlatānisms nozīmē cilvēka darbība kādā nozarē, kurā tas nav lietpratējs, nolūkā iegūt ko sev vēlamu. izmantojot citu cilvēku uzticību, bet par to(šarlatānismu) mēdz saukt arī arī blēdības un krāpšanu, šķiet, ka šī otrā nozīme ir vairāk piemērojama daudziem politiski aktīviem subjektiem, jo politiskā darbība, kas ir ne vien sabiedriskās darbības nozare, kurā ietilpst valsts iekārta, pārvalde, darbība, attiecības starp valstīm, tautām, sociālām grupām, bet arī Iepriekš pārdomāta, apsvērta, arī attapīga izturēšanās, rīcība un paņēmienu kopums kāda (parasti savtīga) mērķa sasniegšanai. Savtīgu.
zvirbulēns
z
Nē, sorosīdisms!
Zoofobs&nekrofobs
Z
Pareizi vien ir. Piemēram MOZAIKA vai MARTA ir šarlatānisms, šausmas un sabiedrības degradēšanas instruments kāda spēka rokās.
  • 1
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas