Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem ieilgst

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dzeris - ciniķis
d
Tie ir fakti, ko uzdevis pats Dombrovskias, neiet jau runa par algū lielumu, gan algu laielumam, gan birokrātijai jābūt samērīgai ar valsts spēju tos yuzturēt, un normāli skaitās, ka valsts birokrātija tērē ap 3% no IKP, nrvis 7%, kā Latvijā. Skaidrs, ka bagātākā valstī algas tiem lielākas, bet, ne par to te runa.
ciniķis2
c
Lai valsti izvilktu no krīzes ir javeic konkrētas darbības un pasākumi, pie tam tādas, kas ir pirncipiāli atšķirīgas no līdzšinējās "stratēģijas". Es tev garantēju - pie esošā plāna izpildes defolts, lata devalvācija, milzīgs ārējais parāds, posts, nabadzība, ekonomisko bēgļu straumes ir garantēti, vēlākais pēc gada.
ciniķis
c
No kurienes tev tādi cipari? Kādas statistikas pārvaldes? Es šos procentus redzu pirmo reizi, bet skaidrs ir viens eiropas birokrāti saņem daudz, daudz lielākas algas un viņiem ir nodrošināts daudz daudz lielāks komforta līmenis. Mēs varētu sākt taupīt pirmkārt jau uz eiroparlamenta deputātiem - mēnesī ne vairāk par 3 000 eiro un, lai raujas Latvijas labā, ja Latvijai uzlabosies ekonomika, tad algas paaugstinātu. Tam ir jābūt principam - augstāko valsts ierēdņu ( deputātu, ministru un prezidenta) algām jābūt piesaistītām IKP, pie tam reālajam IKP, ja valsts un tauta pelna vairāk, tas nozīmē, ka tās vadītāji strādā labi un ir pelnījuši lielāku algu, ja valsts krīt bezdibenī, tad tas nozīmē, ka šie ierēdņi vairs nav cienīgi turpmak vadīt valsti un alga līdz nākamajām vēlēšanām būtu jābūt vidējā alga publiskajā sektorā ( šobrīd ap 350 Ls).
riņķī apkārt
r
Dīvaini mēs esam. Visi kā viens "brēcam" pēc efektīvas reformas, bet, tikko tās skar mūs konkrēti, tā rakstām niknus komentārus, jeb vācam parakstus uz ielu stūriem kādas slimnīcas, jeb skolas "aizstāvībai," jeb visādi citādi esam gatavi cīnīties par "savu taisnību" Un vēl. Nekā no vēstures neesam mācījušies. Tie paši boļševiku saukļi. Atņemt, pakārt kā Huseinu, "taisnīgi sadalīt" utt Kur šāds ceļš noved ( nacionalizēt, piebeigt bez izmeklēšanas un tiesas, kā teikt "šķiru ciņas vārdā") , izliekamies, ka esam aizmirsuši. Tā pat - cenšamies sev iestāstīt, ka mēs "vienkāršie" cilvēki ne pie kā neesam vainīgi, tikai vēl jo projām krietna daļa no mums ir gatava balsot par Lembergu , neskatoties uz visu viņa "dvēseles krīzi", metropolīta Aleksandra vārdiem runājot Tas, ka Šķēli esam gatvi "uzraut pie āķa" - neko nenozīmē. Kāds peramais zēns vienmēr ir vajadzīg, lai paši nejustos vainīgi,. Tas nekas, ka paši vien ar savām balsīm oranžos uzcēlām tronī un turējām visus šos gadus. Tik un tā neesam līdzvainīgi valsts nozagšanā un tātad nekad arī neizdarīsim loģiskus secinājumus. Bet no Dombrovska šobrīd gaidām brīnumus, tā arī nesaprotot līdz galam, ka ja arī šis brīnums notiks un viņš mūsu valsti ( nevis valsteli, kā te viens otrs raksta komentāros) izvilks no krīzes, nekas jau uz priekšu nemainīsies, jo mēs - tauta taču ne pie kā neesam vainīga. Tas taču ir tik cilvēcīgi - akli ticēt no gaisa nokritušiem "treknajiem gadiem". Un tādēļ mūsu nākotne ir tik paredzama - paies laiks, atkopsimies un Stendzinieks uzburs nākošo "pravieti", un viss sāksies atkal no gala
dzeris - ciniķis
d
Nu kā tad tu izskaidro to faktu, ka Latvija tērē birokrātijai 7%, ES valstis vid;ēji 3% no IKP?
fakti
f
SVF prasa samazinat lielaas pensijas vairak, bet musejie samazina mazaas! Tur jau taa lieta, ka musu valdiba slepj un kroplo SVF prasibas. SVF prasa ieviest progresivo nodokli , musejie uzreiz sabojaa ta jegu vispar, teikdami no 300 ls. SVF prasa samazinat uzblidusas augsas, musejie mazina apaksas. Viss ir tikai teatris, ko dara Dombrovskis, jo vins visu dara tikai uz nabagu rekina.
Karamba
K
Manprāt, tā aizņemšanās ir ceļš uz nekurieni.Pat ja svf ar ek savu naudu liktu tikai ekonomikas attīstīšanā, arī būtu nu ļooti liels jautājums vai mēs varētu šiem parādu atdot un paši puslīdz attīstīties.Savukārt, šādi nosacījumi nozīmē, ka pēc īsa brīža atkal vajadzēs piķi, un vēl vienu, jau lielāku parādu uz kakla.Vai vispār būs kas aizdod? Nebūs.Un tad notiks visas tās šausmas ar kurām biedē šodien, jeb nulles budžets, defolts,devalvācija, ar visu no tā izrietošo.Tad varbūt pašiem lekt tai bedrē iekšā, kārpīties kā mākam , bet tad kas tiks nopelnīts, tas mums arī paliks.
ix
i
loģiski būtu ja SVF prasītu TP turēt pa gabalu no valsts budžeta!! Kleptomānu partija, ļaudis runā ka TP vadība paši savējiem iesaka ņemt visu, kas nav piesiets, šī ir mūsu pēdējā iespēja!?
ghj
g
Nu bet kāpēc mūsējie nevar padalīties ar savu koncepciju par nodokļu politiku? Droši vien ir daudz argumenti. Uzlieciet uz papīra. Apspriediet ar sabiedrību. Kāpēc viss tik slepens? Katru dienu jauns pārsteigums, neziņa, gaidīšana. Tam nav jābūt tādam cirkam/ vai seriālam.
zvirbulēns
z
Latvijai nekavējoši būtu jāpāriet uz eiro, visās jomās, par latu jāaizmirst, lats bija jānolikvidē līdz ar iestāšanos ES.
zvirbulēns
z
Dombrovskis realizē visu līdzšinējo valdību politiku, visu, nekas nav mainījies! JL ir TP, LC tik vēl kroplīgākā veidā!
Mr. X
M
Visa vaina ka Dombrovskis joprojām negrib atkratīties no uzblīduša aparāta. Laikam jau pats ir taja ieinteresēts...
Revolucionars
R
Nu nekads tas atklājums tas nav varu tik piebilsts ka SVF ir neoliberālās ekonomikas balstītajs.Teiksim Brazīlijai 2000.gadā tika sastādīts ekonomikas atveseļošanas plāns kur bija minēti punkti valsts bankas - jāpārveido,jāprivativizē vai jalikvidē............................pozitīvos aspektus kāpec jāveic privatizacija visā ekonomikā viņi norāda ka parādīsies jauni tirgus dalībnieki:) Pēs šāda plāna protams sākās līdzīgas problēmas kā mums un ķērās pie tādiem pašiem samazinājumiem - sociālās programas,PVN palielināšana un ja nebūtu uzvarējis prezidents Lula tad Brazīlijā ap 2003.gadu būtu defolts kā Argentīnā.
Revolucionars
R
Buržuji ir jāpadzen!
ciniķis
c
Būtu naivi domāt, ka SVF kaut ko par Latviju nezina, ka viņiem nav zināms cik saņem pensionāri un cik saņem algās valsts pārvalde. Tas ir tikpat naivi kā domas, ka SVF tik tiešām mums vēlas palīdzēt. Diemžēl tā nav, es jau iepriekš teicu, ka to vai mums palīdz vai tieši otrādi dzen bankrotā parāda viss SVF prasību spektrs, kas ir tīri politiskas nevis ekonomiskas prasības. Lai būtu vieglāk saprast par ko es runāju, iedomāsimies, ka es esmu nonācis grūtībās un eju uz banku aizņemties, man, piemēram, ir saimniecība un ģimene. Banku kā komercstruktūru pirmkārt interesē - kā es to parādu atdošu un banka man prasa iesniegt konkrētu biznesa vai sanācijas plānu, ko es iesākšu ar to aizņēmuma naudu un kā padarīšu savu saimniecību rentablu. Ja es bankai biznesa plānā sarakstītu glupības tipa - es bērniem samazināšu kabatas naudu, atteikšos no medicīnas visiem ģimenes locekļiem, došu govij mazāk siena un mēģināšu vairāk izslaukt bankas eksperti labakajā gadījumā nodomās, kas es esmu nabaga vājprātīgais, kas krīzes laikā zaudējis pēdējās smadzeņu paliekas, sliktākajā gadījumā sāks smieties tieši acīs un pasūtīs 3 mājas tālāk. Tas, ka ar nosauktajiem pasākumiem es savu saimniecību tikai izputinātu nevis atveseļotu ir acīmredzmi. Vēl vairāk - banka pati nekad tādas muļķības aizdevuma līgumos neiekļautu un neizvirzītu kā prasību. Bet mūsu valdības un SVF attiecības ir tieši tādas kā aprakstītajā piemērā, kur SVF ir viltus banķieris, bet valdība vājprātīgais saimnieks, kas gatavs izpildīt viltīgā "banķiera" prasības. Atkārtošos - ja SVF pieprasītu veidot dzīvospējīgu un rentablu ekonomiku + to darītu tādā veidā - iedod naudu konkrētam ekonomikas stimulēšanas projektam, tas tiek izpildīts un atkarībā no rezultāta dod nākamo aizdevumu, ja izdevās realizēt un ir rezultāts, kas uzrāda parādījusies rentablititāte - ok. malači, dodam nākamo aizdevumu, ja tas netiek izpildīts, bet izzagts - tad ejiet jūs vīri ratā, aizdevumu nedabūsiet, risiniet paši savas problēmas. Ja tas tiktu darīts pēc šādas stratēģijas un prasības būtu - ekonomika + atbildība no konkrētiem deputātiem un ministriem, es ticētu, ka SVF ir labdaris. Diemžēl, situācija ir pavisam savādāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas