Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Saskaņa gatavo ētikas kodeksu un partijas rindu tīrīšanu

Uz _Saskaņas centra _bāzes veidotā sociāldemokrātiskā partija Saskaņa sākusi sava Ētikas kodeksa gatavošanu un līdzīgi kā Tautas partijā — arī _Saskaņā _notiekot partijas rindu attīrīšanās, Dienu informēja Saskaņas līderis Jānis Urbanovičs. Uz jautājumu, vai doma par Ētikas kodeksa nepieciešamību radās pēc Rīgas mēra, SC vadītāja Nila Ušakova necenzētās izrunāšanās pie neizslēgta mikrofona, vadot Rīgas domes sēdi, J.Urbanovičs atbildēja, ka dokumentam būs plašāka nozīme.

Partijā tikšot izveidots iekšējais ombuds, jo ir bijis nepieciešams izvērtēt atsevišķu līderu rīcību. Var noprast, ka ar to domāta situācija pirms vēlēšanām, kad Saskaņas centram parādījās vairāki mēra kandidāti. "Ekonomiskā un politiskā vilšanās nāk no amoralitātes," teica J.Urbanovičs, liekot saprast, ka kodekss nepieciešams arī tāpēc, lai Saskaņa neatkārtotu varas partiju kļūdas attieksmē pret sabiedrību. Partijas attīrīšanās pilnībā esot nodaļu kompetencē, tāpēc to priekšsēdis nevēlējās komentēt, vienīgi atzina, ka ir cilvēki, kas netiekot uzņemti jaunajā partijā.

Sociāldemokrātisko partiju Saskaņa dibināja Tautas saskaņas partija, Jaunais centrs un Sociāldemokrātiskā partija, kuru veido savulaik no LSDSP atšķēlusies daļa, bet Saskaņa vēl nav reģistrēta. Tās līderis J.Urbanovičs uzsvēra, ka Saeimas vēlēšanās tiks pieteikts Saskaņas centra saraksts, kurā bez šo trīs partiju kandidātiem būs arī tagadējo sabiedroto Latvijas Sociālistiskās partijas un Daugavpils pilsētas partijas cilvēki.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas