Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Saskaņas centrs mācīs saviem deputātu kandidātiem latviešu valodu

Gatavojoties 2013.gada pašvaldību vēlēšanām, Saskaņas centrs (SC) mācīs saviem deputātu kandidātiem latviešu valodu un dažādas iemaņas, kas nepieciešamas domes darbā.

To šodien SC pašvaldību deputātu konferencē paziņoja SC līderis, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

SC vadītājs pauda pārliecību, ka SC ir jāuzvar nākamajās pašvaldību vēlēšanās, jābūt pārstāvētam iespējami lielākā pašvaldību skaitā un jācenšas tajās darboties valdošajā koalīcijā.

Patlaban SC ar 73 deputātiem ir pārstāvēta 31 pašvaldībā no 119.

SC deputāti konferencē dalījās pieredzē dažādu saimniecisku jautājumu risināšanā. Tajā uzstājās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartašēvičs, Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Vitālijs Azarevičs, Zilupes novada domes priekšsēdētājs Oļegs Agafonovs, Ludzas domes deputāte Jevgēnija Kušča un citi.

Konferencē tika pieņemta rezolūcija, kurā SC deputāti aicina Saeimu pilnībā ratificēt Eiropas pašvaldību hartu, nodrošinot pašvaldībām brīvu pieeju kapitālu tirgum. Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartašēvičs gan pauda viedokli, ka pašvaldībām kredīti jāņem ļoti apdomīgi un galvenokārt tikai Eiropas Savienības fondu projektu līdzfinansēšanai.

SC deputāti arī uzskata, ka pašvaldībām jāļauj iekasēt daļu no uzņēmumu ienākuma nodokļa un jāpiešķir tiesības savā administratīvajā teritorijā lemt par zemes nodokļa likmēm.

SC pašvaldību deputāti savā rezolūcijā arī aicina sniegt apliecinājumu un garantiju tam, ka valsts uzņemsies savu līdzatbildības daļu par iedzīvotājiem tik nepieciešamo sociālo atbalstu un nepārliks šo problēmu tikai un vienīgi uz pašvaldību pleciem. Par absolūti nepieņemamu tiek nosaukta valsts dotācijas samazināšana ceļu uzturēšanai un sabiedriskajam transportam.

SC deputāti aicina īstenot ES projektos paredzēto autoceļu būvi, pildīt likumu, atjaunojot valsts autoceļu programmas piesaisti akcīzes nodoklim naftas produktiem, noteikt ekonomiski pamatotu valsts autoceļu programmas sadalījumu starp valsti un pašvaldībām. Pēc SC deputātu domām, gatavojot ES fondu apguves programmu 2014. - 2020.gadam, pašvaldību ceļiem un ielām jāparedz lielāka kvota nekā valsts autoceļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas