Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Satiksmes negadījuma dēļ ierobežota satiksme uz Vidzemes šosejas pie Siguldas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
daunitis to WRX STi
d
Arī dzīvoju Somijā. Tur, atšķirībā no Tevis, šoferiem pubertāte nav ieilgusi. Sacīkšu braucējs atradies!
WRX STi
W
Uz Tevi iepriekšējais koments arī attiecas. Tā kā Tu esi cilvēks ar augstu atbildības sajūtu, tad mācies braukt, lai droši justos uz slidena ceļā, nepērc darņķīgas nekam nederīgas ziemas riepas un mēģini padomāt un saprast, ka "mērkaķis ar granātu" uz ceļa ir bīstams arī braucot ar 20 km/h.
WRX STi
W
Noziegums ir dalīt vadītaja apliecības braucējiem bez pietiekamām vadīšanas iemaņām. Nez kādēļ Somijā nevienam nav iepējams iegūt vadīšanas tiesības, ja nav attiecīgs stundu skaits nobraukts drošas braukšanas poligonā mācoties auto vadīt ekstremālās situācijās - sānslīdes, "aļņa tests", strauja bremzēšana uz slidena ceļa, utt. Tadēļ ta vietā, lai irstu komentos, marš uz 333 vai jebkuru citu drošas braukšanas skolu un mācies braukt ziemā! Noziegums ir neadekvāti un neprognozejami nejēgas uz ceļiem. Starp citu, ziemas riepas Maximā pirki???
WALA
W
P.S. nav problēma tajā ka kāds tur kolonnai pa priekšu "velkas" ( tas ir tikai normāļi braukt ar to ātrumu ar kādu esi pārliecināts - nu vdrug kādam nācies uzlikt rezerves ratu kurš nav ziemas riepa), ir problēma ka aiz tā viena - principā lēnbraucēja, ja jau visi viņam "sasēdušies" astē velkas vesela rinda relatīvu ātrāk braucēju - nu ja nevari/nejūties drošs apdzīt - esi tik laipns dod iespēju to darīt citiem. OK es piekrītu ka ziemā pirms kādu apdzīt ir 7 reiz jānomēra, bet ja ta runājam godīgi - tad vasarā jau situācija ne ar ko neatšķiras, un tur nav jāmēra 7 reiz, ja ir atbilstošā kārtībā auto - lielākā daļa LV ceļu (sausa laikā) ir mierīgi braucami ar 160+ km/h, protams ņemot vērā dažādus līkumus utml.
WALA
W
teiksim tā nezinot situāciju viss kas apspriests komentos ir tukša D=ŠANA. Ir gan kravas auto kas neievēro distanci, gan arī braucēji kuri pat nezina kas notiek auto aizmugurē un tiešām mēdz bezjēgā bremzēt. Tāda nu reiz mums ir tā dzīve, gan jauni nepieredzējuši "gurķi" kas velk visiem garām un atduras pret kravinieku un visi līķi, gan arī tādi kas nav spējīgi pa sniegu braukt ātrāk kā 40 km/h. Tādēļ aicinu - nespriedīsim tik kritiski par to ka kāds neievēro distanci ( intersanti gan cik no lasītājiem to spētu pareizi pateikt cik lielai tai jābūt pie visai mainīgiem ceļa apstākļiem pat samērā nelielā ceļa gabalā) bet brauksim normāli savās spēju robežās, lieki nebremzēsim ja braucam ātrāk par priekšā braucošo, un tiem kas jūtas komfortabli braucot ātrāk - dosim iespēju "skriet" - un lai visi laimīgi nokļūstam savos galamērķos !!!
HG
H
Pareizi Ja man tādā laikā jābrauc ar 90km/h un jānervozē, tad man žēl, ka WRX STi tā domā. Man ir svarīgāka dzīvība nekā ko tādi WR... domā es braukšu lēnāk un neriskēšu, jo es esmu atbildīgs arī par tiem, kas ir manā salonā. Lieliski bija redzams, kas notika ar tiem, kas brauca pa Liepājas šoseju pagājušajā nedeļā. Te viens bija, kas tā domāja...
Lelle
L
Atvaino, bet pa tādiem ceļiem kā šodien braukt ar 90km/h ir noziegums! Fūrēm varbūt šitā šļura uz ceļa arī neskād, bet vieglo nēsā jau pie 60km/h. Es arī velkos un lai jau tās fūres lec...bet ielec arī grāvjos un tieši fūres pēdējā laikā pa tiem mētājas....
makaka
m
pieputināta meža vidū pēkšņi nogriezties? nu beidz...
kaka
k
mezha viduu no graavja peeksnji izlec beerns? nu beidz... starp citu fuurei parasti ir labaaka paaredzamibu un tie cilveeki domaa vairaakus gaajienus uz priekshu.... taa kaa es lieku uz trauju bremzeeshanu deelj nepiecieshamiibas nogriezties attieciigi laiciigi neiesleegtu pagrieziena raadiitaaju jeb tautaa sauktu pavarotnjiku :) Prieciigus!
WRX STi
W
Nu protams, ka vainīgs ir smagais, jo neieveroja distanci. Bet! Ir protams izņemumi, bet parasti tomēr fūrēm pie stūres ir pieredzējuši profesionāļi, kas analizē situāciju uz ceļa vismaz 100 metrus uz priekšu un domā racionāli. Tajā vietā, kur notika avārija vienmer ir blīva satiksme. Priekšā ir kalns, līdz ar to, lai tiktu augšā ir "jādod ručkā". Un ja vieglais pēkšņi bez redzama iemesla izdomā likt pa bremzēm, tad nolikt mierā 35 000 kg nevar pēc definīcijas. Starp citu, visam fūrēm tahogrāfs reģistrē braukšanas ātrumu, līdz ar to var lieliski vēlak redzēt ar kadu atrumu ir braukts. 99% fūres ātrumu neparkāpj. Ja fūre sēž astē, tas neliecina neko labu par priekšā braucošā spējām un prasmi vadīt auto. Sorry, bet fakts.
erh
e
Jūs komentētāji esat ar superīgu humorizjūtu.. tikko pirmo reiz izlasīju diena.lv komentārus un sasmējos nepajokam :D Paldies JUMS un jautru nākamo gadu! :D
e.
e
Domāt var visu ko, tāpat kā to, ka tas varētu būt Tavs bērns, kurš pēkšņi izskrēja uz ceļa, un kāds, glābjot viņa dzīvību, kļuva par vainīgo. Jo, lūk, "vieglā automašīna esot strauji bremzējusi un patraucējusi aiz tās braucošajai kravas automašīnai", nevis braukusi nost gājēju!
Latviec
L
Varbūt vieglā automašīna brauca atpakaļgaitā? Tad smagais nav vainīgs.
ghk
g
"vieglā automašīna esot strauji bremzējusi un patraucējusi aiz tās braucošajai kravas automašīnai" - Valstī, kur es dzīvoju, pēc ceļu noteikumiem aizmugurējam nekādīgi nevar patraucēt, jo viņam ir jāievēro droša distance. Jebkurā priekšējā/aizmugurējā avārijā pēc definīcijas vainīgs ir aizmugurējais.
Antifūrists
A
Izglāb draugu - iedzen smago grāvī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas