Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Satversmes grozījumu atbalsta biedrībai savākti 70 000 latu

Biedrībai Par tautas tiesībām (PTT) līdz šim visvairāk ziedojusi viena no tās dibinātājorganizācijām - partija Jaunais laiks (JL), kopumā atvēlot PTT mērķiem 35 000 latu, liecina biedrības mājaslapā internetā publicētā informācija.

Kopumā PTT izvirzīto mērķu sasniegšanai ziedojumos saņēmusi 70 912 latus.

Pret biedrību salīdzinoši dāsna bijusi a/s Baltic International Bank, kura ziedojusi 9000 latu, un Andris Kreisleirs - 10 000 latu.

No 5000 latu biedrības labā šķīries Kristaps Škapars, 4000 latu tai atvēlējis eiroparlamentārietis un JL biedrs Aldis Kušķis, bet kopumā 3000 latu - Juris Zvirbulis. Savukārt Demokrātiski patriotiskā biedrība un partija Pilsoniskā savienība PTT atvēlējušas pa 1000 latu.

JL un arī PTT valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa biedrībai ziedojusi 250 latu, viņas partijas biedrs un Saeimas deputāts Jānis Reirs - 500 latu. Pa 500 latiem biedrības mērķiem no saviem līdzekļiem atvēlējuši arī Uldis Martinsons, Solvita Bērziņa, Jānis Patmalnieks un Ēriks Škapars.

Mārtiņš Grants biedrībai ziedojis 100 latu, bet nelielas summas arī Veiko Spolītis, Anatolijs Melnis, Atis Baumanis, Jānis Eduards Ozoliņš un Uldis Šalajevs.

Jau vēstīts, ka biedrību Par tautas tiesībām 20.jūnijā dibināja JL, Pilsoniskā savienība (PS) un biedrība Tautvaldība, lai aicinātu iedzīvotājus piedalīties 2.augusta referendumā un atbalstīt grozījumus Satversmē par tautas tiesībām ierosināt Saeimas atlaišanu.

Pagājušajā nedēļā PTT pievienojās gan partija Visu Latvijai!, gan lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienība Mozaīka, gan arī Eiropas Parlamenta deputāti Valdis Dombrovskis (JL) un Georgs Andrejevs (LPP/LC). Biedrībā uzņemta arī Sociāldemokrātiskā strādnieku partija.

Referendums par Satversmes grozījumiem, kas dotu vēlētājiem tiesības rosināt Saeimas atlaišanu, notiks 2.augustā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SAISTĪTIE RAKSTI

Aģitācijā iesaistās Aleksejs Loskutovs.

"Visu Latvijai!" biedri aicina izslēgt "Mozaīku" no Satversmes grozījumu atbalsta biedrības.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas