Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Satversmes tiesa ierosina jau ceturto lietu par "māmiņu algas" maksimālā lieluma ierobežošanu

Satversmes tiesa (ST) ierosinājusi vēl vienu lietu par bērnu kopšanas pabalsta, jeb "māmiņu algas" maksimālā lieluma ierobežojumu. ST lēmumā, kas ceturtdien publicēts laikrakstā "Latvijas vēstnesis"norādīts, ka lieta ierosināta par Ministru kabineta noteikumu par bērna kopšanas pabalsta lielumu neatbilstību satversmes 91.pantam - "Visi cilvēki Latvijā ir vienlīdzīgi likuma un tiesas priekšā. Cilvēka tiesības tiek īstenotas bez jebkādas diskriminācijas".

Apstrīdētā norma nosaka, ka pabalsta apmērs par bērna kopšanu līdz gada vecumam ir 70 % no algas, bet ne mazāk kā 56 lati mēnesī un ne vairāk kā 392 lati mēnesī.

Šoreiz pieteikumu iesniegusi Inese Magaļinska un tas jau ir ceturtais pieteikums, pēc kura Satversmes tiesā ierosināta lieta par minēto ierobežojumu. Pieteikuma iesniedzēja uzskata, ka ierobežojums aizskar viņas tiesības uz valsts sociālo pabalstu pilnā apmērā.

Tās bērnu mātes, kuru atalgojums pārsniedz 560 latus mēnesī, tiekot nepamatoti diskriminētas, jo viņas nesaņem pabalstu 70% apmērā no sava atalgojuma. Gluži otrādi - jo lielāks atalgojums, jo procentuāli mazāku pabalstu viņas saņem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas