Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Satversmes tiesa ierosinājusi lietas par strādājošo pensionāru pensiju samazināšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dīvaini
D
Ļoti dīvaini, kāpēc Satversmes tiesa ierosinājusi lietas tikai par strādājošo pensionāru pensiju samazināšanu. Vai ar to jāsaprot, ka Satversmes tiesa norobežojas no nestrādājošu - vecu pensionāru, kuri saņem ļoti niecīgu pensiju (bet kura samazināta par 10%), aizstāvēšanas?
K-K
K
... JA, SI LIETA VAR BUT PA SPEKAM saeimas tiesai !!!! Bet ka bija ar pirmajiem pantiem ABRENES lieta ???
chingacguks
c
Nevajag saspringt - drīz sāksies jaunā sezona cirkā.
Berta
B
Ierosināta lieta nenozīmē, ka tās izskatīšana būs "pozitīva". Tas ir procesuāla rakstura lēmums, nevis spriedums.
maksi
m
Lai izdodas lietas pozitīvs risinājums!
Clash
C
• Šai gadījumā ir pārkāpts ne tik daudz tiesiskās paļāvības cik solidaritātes princips. Nevar griezt vispirms neaizsargātākajiem, kamēr citi taukos dzīvo, nekas nav izdarīts lai iekasētu nodokļus no kapitāla pieauguma, no depozītu procentiem, no neinvestētās peļņas, no nekustamajiem īpašumiem, kas nav vienīgā dzīvesvieta. Otrkārt, pensija nav valsts nauda, bet pensionāru īpašums, sociālais apdrošinājums. Tad jau arī depozītu noguldījumus varētu valsts samazināt tiem, kas strādā. Treškārt, valsts jau tā ir izlaupījusi sociālo budžetu pa šiem gadiem un ir tam parādā. Ceturtkārt, ja gribēja regulēt darba tirgu, tad tas bija jādara ar iedzīvotāja ienākuma nodokļa pacelšanu strādājošiem pensionāriem, tādējādi ļaujot jaunajiem būt priviliģētākā stāvoklī ar mazākām nodokļa likmēm. Bet lai paceltu nodokli, ir jābūt solidaritātei, tad jāpaceļ arī tiem, kas minēti manā pirmajā punktā. Budžets bija nevis jāsamazina, bet jāpalielina ieņēmumi. Rezultātā pensionāri saņemtu stabilu pensiju, paralēli varētu strādāt un atkarībā no ražības gūt papildus ienākumus. Bet kas tagad, naudas paliks visiem arvien mazāk, nodokļu ieņēmumi kritīsies vēl vairāk, patēriņš strauji saruks, un atkal cirpsim girosu. Tuvredzīga un aprobežota finanšu politika. Antisociāla un ekonomiku iznīcinoša. • Ar nodokli jāapliek tas, kas joprojām šai valstī nav aplikts - uzņēmumā neinvestētā peļņa, kapitāla pieauguma nodoklis, nodoklis no depozītu procentiem, nodoklis nekustamajiem īpašumiem, kas nav vienīgā dzīvesvieta. Uzliekat kaut nelielus % šiem nodokļiem, un tad tikai murgojiet par PVN, pensiju apcirpšanu, neapliekamā minimuma iznīcināšanu. Kaut ko solījās par sarkanajām līnijām, par to ka tās netiks pārkāptas, bet kas notiek, tiek TIKAI pārkāptas šīs sarkanās līnijas, un ir izdarīts ZERO tur kur līnijas nebija jāpārkāpj - visi manis minētie nodokļi. Laikam tās sarkanās līnijas šai labējā buržuj valstī ir novilktas pavisam citās vietās. Satversmes tiesa atcels visus jūsu murgojumus, jo jūs neko, NEKO neesat izdarījuši, lai šo krīzi pārvarētu visa sabiedrība solidāri.
dzeris
d
Istenībā, kauns un negods ko samazināt strādājošiem vai nestrādājošiem pensionāriem, ja mums ir vesela armija it kā strādājošo parazītu, apmēram 2,5 reizes lielāka, un kas apēd apm. trīsreiz lielāku procentu no IKP, nekā vidēji ES, un, kas vēl arvien, "plāno", un vēl ilgi plānos, kā pašiem sevi rreformēt, un dzīvo tikpat trekni. Un ar'i vesela plej'de mi'ljon'aru, kas maks'a simboliskus nodoki'lus. To savai valdībai neļautu darīt nekur, izņemot Latvij'a.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas