Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Savākti 6000 parakstu par krievu valodu kā otro valsts valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mairita
M
Paklau, bērniņ! Atvaino, te tu nevienam neesi interesants. Pieklīdis kā tāds izbadējies kucēns, glaužas gar kājām, diedelē uzmanības. Ej mājās!
Mairita
M
Man īsti nav skaidrs, ko šeit dara mongoļu-tatāru jaukteņi. Mazohisti? Vienkārši pajolīši? Vervelē savā nodabā kiriliski... Tā mazliet sērīgi paliek, neviens viņos neklausās, nevienam viņi nav vajadzīgi. Tādi kā apmaldījušies bērni lielpilsētā. Pieradūši pie liekās kremļa sādžas, nezina, ko civilizētā pasauylē iesākt. Nabadziņi ....
0_o
0
Šausmas .. kā es varēju tā kļūdīties un pieņemt, ka mazākuma nevis 1/5 daļa, bet 1/3 daļa lielās ar to, ka valodas nelietojot un vairumā gadījumu arī nezinot? :) Īpaši patika atbildes "и забыт со школьных времён [..] и даже в госструктурах увидя мои удивлённые глаза переходят на русский" un "Хотела бы знать английский, а то он мне очень трудно дается,немецкий даже чуть легче . Если бы я знала бы английский так как знаю лат.яз оооо моей радости не было бы предела." Negribu apvainot, bet nu skatos, ka reālas problēmas vispār cilvēkiem ar svešvalodām. Nedomāju, ka tas ir kaut kas, ar ko lepoties. Ir arī pretēji viedokļi: > "Говорю на нём каждый день - не представляю себя без знаний латышского. Я бы не могла работать, не зная его на отлично. В общение с друзьями он нужен. Возможности образования тут гораздо шире для людей, владеющих латышским. ". Bet nu - fakts, ka ne katram vajag izglītību un karjeru. Un tauta lepojas ar to :)
Плохо считаете, впрочем, вы - нац. латыш, так что это не удивительно, наверное, заканчивали латышскую школу? "0_o 15:03... Bet daudz vairāk cilvēku turpat atzīmējas, ka viņiem tādu lieto un noder. Procentuāli sadalījums ir 1 : 4 aktīvo lietotāju labā." А вот как на самом деле: Всего 27 ответов, из которых отрицательно ответили не одна пятая (1 : 4, это и есть одна пятая), как вы говорите, а -- одна третья часть (девять человек). Из тех, что ответили позитивно, тоже никто не восхищен: "ток на работе, а так не нужен" -- Ну да вы же язычники, и принимаете желаемое за действительное:-)
ziv3
z
Anonīmais draugs tak vienkārši ir vecs penča, kam dzīvojot LV visu dzīvi tā arī nesnāca laika iemācīties latviski. Un tagad viņš izmanto katru iemeslu lai sevi attaisnotu. Kādus tik iemeslus viņš neizdomā. Jāsaka ka velti cenšas - viņa sapņi paliks nepiepildijušies. No vienas puses man viņa pat žēl - tāda PSRS pārkrievošanas politikas upuris. Tas bija padomju laikos kad varēji ierasties no Pievolgas ar mazu pauniņu uz muguras - tev bija atlaides dzīvokļu rindā, Universitātē varēja tikt daudz vieglāk un bija sagatavota vide - kievu avīzes, TV kanāli krieviski utt. Atšķirība ir tikai ka PSRS sabruka, šitais vēl sēž un sapņo
0_o
0
Pats norādīji uz diskusiju ( "Интересно, нашел в интернете про латышский язык" ), kurā daži cilvēki zīmējas, ka "viņi latviešu valodu nelieto ". Bet daudz vairāk cilvēku turpat atzīmējas, ka viņiem tādu lieto un noder. Procentuāli sadalījums ir 1 : 4 aktīvo lietotāju labā. Bet ko tu vispār gribēji pateikt, pieminot to diskusiju šajā kontekstā? Apliecināt lieku reizi, ka pat starp krievvalodīgo portālu lietotājiem lielākā daļa ikdienā ar apkārtējiem runā latviski?
Бредите, 0_o 12:33?
0_o
0
oi, pārrēķinājos - 1/5 no krievu lietotājiem saka, ka "viņiem nevajag". Ar to arī apsveicu ;> Bet kāds bija aptaujas pārkopēšanas mērķis?
0_o
0
no ~28 cilvēkiem 6 atzīmējuši, ka nevajag, 22, ka vajadzīga gan. Tātad 27%/73%. Nejautāšu, kādus darbus strādā tie, kas atbildējuši, ka ne (vismaz 1 no tiem - skolnieks). Secinājums - izceļas, kā parasti, mazprātīgākie un bravūrīgākie, pārējie lieto valodu un nost kā par brīnumu nemirst.
Dido
D
OKUPĀCIJA, 2. sērija
antons
a
Šeku būs saraksti braucienam domoi. Skaķerķju doroga rosijaņe! Okupācija drīz beigsies. Arī žīdu virsvadība.Vairāk lasīt-
Владимир Линдерман человек гораздо более высокого полёта, чем разные члены племён:-) Владимир Ильич, это человек, думающий по-русски, "beidjautājums 10:37 Vai Vladimirs Lidermans ir krievs vai tikai krievvalodīgais po nacinaļnosti?" - Учитесь думать по-русски! Чтобы быть вровень с нами.
beidjautājums
b
Vai Vladimirs Lidermans ir krievs vai tikai krievvalodīgais po nacinaļnosti?
zirnekliene Šeloba
z
Vismaz man jautrība nenāk ne prātā, kad apzinos, ka VL 10000 parakstus vāca gadu, bet Lindermanis 6000 savācis pa mēnesi. OK, varbūt tas skaitlis daļēji ir blefs , varbūt daļa no tiem parakstiem izrādīsies nepilsoņu mēģinājums iesmērēt savus kā derīgus.... Bet tomēr. Ja latvieši būtu tik aktīvi un vienoti, aizstāvot savas nacionālās intereses, bet diemžēl līdz tam ir tālu. Vispār pēdējā laikā škrobe uz karmu, kas likusi man identificēt sevi ar ļaužu kopu, kuru sauc par latviešiem - kašķīgiem, mantrausīgiem, Stokholmas sindroma māktiem ļautiņiem bez jebkādas savstarpējās solidaritātes, tomēr patvarīgi mainot šo "setting'u" cilvēks kļūst par renegātu un nodevēju - pirmām kārtām attiecībā pašam pret sevi, tā ka nāksies vien sevi uzskatīt par latvieti visu atlikušo. Lai gan skumji to apzināties, redzot, kā mani tautieši risina lietas.
Pilsonis
P
Dergļi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas