Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

SC atbalstīs TP Satversmes grozījumus

Saskaņas centrs (SC) trešdien paziņojis, ka atbalsta Tautas partijas (TP)  ideju grozīt Satversmi, ietverot tajā normu, ka Saeimai ir tiesības pašai sevi atlaist. Balsojums Saeimā par TP rosinātajiem Satversmes grozījumiem un to nodošanu komisijām notiks ceturtdien. Paredzams, ka tos atbalstīs vairāk nekā 50 deputātu.

“Vienīgais esošās situācijas atrisinājums  - ir Saeimas atlaišana un ārkārtas Saeimas vēlēšanas, taču mums vairs nav morālu tiesību gaidīt kad prezidents Valdis Zatlers varbūt pavasarī pieņems lēmumu par Saeimas atlaišanu un tad tikai rudenī notiks ārkārtas vēlēšanas un notiks valdības maiņa,” paziņojis SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Pēc viņa paustā, valstī ir nepieciešamas ārkārtas Saeimas vēlēšanas un lai atlaistu esošo Saeimu ir jāizstrādā maksimāli ātru, lētu un efektīvu procedūru.

SC uzskata, ka Saeimas ārkārtas vēlēšanas vislabāk būtu sarīkot 6.jūnijā, kad Latvijas notiks eiroparlamenta un pašvaldību vēlēšanas.

“Politikai ir jābūt ekonomiskai. Smagos ekonomiskās krīzes apstākļos, kurus pārdzīvo mūsu valsts, mēs nevaram atļauties divas reizes tērēt naudu vēlēšanu rīkošanai, un arī iztērēt naudu referenduma organizēšanai. 2009.gada 6.jūnijā notiks pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Mēs uzskatām, ka arī ārkārtas parlamenta vēlēšanām ir jānotiek šajā dienā”, saka SC priekšsēdētājs Nils Ušakovs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas