Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

SC lūdz sniegt informāciju, vai ir pamats rīkot referendumu par eiro ieviešanu

Politiskās apvienības Saskaņas centrs (SC) 11. Saeimas frakcijas deputāti parakstījuši Satversmes tiesas priekšsēdētājam Gunāram Kūtrim adresētu  vēstuli Par Latvijas pievienošanos eiro valūtai. Tajā opozīcija izsaka atbalstu Gunāra Kūtra iepriekš paustajam viedoklim, ka tauta būtu pelnījusi nobalsot par valūtas maiņu, ņemot vērā visus tiesiskos aspektus. Opozīcija arī lūdz Satversmes tiesas priekšsēdētāju sniegt informāciju, vai ir likumisks pamats referenduma rīkošanai par eiro ieviešanu.

Komentējot tautas  tiesības balsot par eiro ieviešanu, Satversmes tiesas priekšsēdētājs norādīja uz būtisku atšķirību starp brīdi, kad notika balsojums par ES paplašināšanu, un šodienu, īpaši uzsverot tiesiska, nevis ekonomiska rakstura izmaiņas.  Satversmes tiesas vadītājs publiski norādīja, ka "tauta ir pelnījusi nobalsot par valūtas maiņu, ņemot vērā visus tiesiskos aspektus", un tas atbilst mūsu viedoklim par tautas tiesībām lemt referendumā Latvijas valstij  tik būtisku jautājumu, paziņoja SC Saeimas frakcijas deputāts Andrejs Elksniņš.

SC Saeimas frakcijas deputāti piekrīt Gunāra Kūtra pozīcijai, kad viņš norādīja uz trūkumu, ka, iestājoties ES neviens Latvijas sabiedrībai nepaskaidroja, ka šāds solis perspektīvā var nozīmēt arī atteikšanos no nacionālās valūtas. Mums liekas pamatots viņa viedoklis, ka nevar Latvijas iedzīvotājiem atņemt tiesības referendumā izteikt savu attieksmi par pievienošanos eirozonai, un tas būs pareizāk, nekā to cilvēku ignorēšana, kuri vēlas uzzināt tautas viedokli, teikts Satversmes tiesas priekšsēdētājam adresētajā aicinājumā.

"Vēstulē mēs arī lūdzam Kūtra kungu sniegt atbildes uz diviem jautājumiem. Pirmkārt, vai ir tiesisks pamats referenduma rīkošanai par eiro ieviešanu un, ja tā ir, vai referenduma rezultāts būs konsultatīvs, vai arī tas būs tiesiski saistošs? Otrkārt, mēs vēlamies zināt, vai pievienošanās eirozonai būtu interpretējama kā būtiskas izmaiņas nosacījumos par Latvijas dalību ES?," informēja A.Elksniņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas