Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

SC mākslīgā iekļaušana

Krievus esam apvienojuši, atliek apvienoties pašiem. Gan jau tas notiks, kad PCTVL un SC kopā ar 51% Saeimā veidos valdību, varbūt pieklājības pēc pieaicinot arī kādu latviešu partiju.

Tas kļūs iespējams jau tuvākajos trijos gados, ja tuvredzīgas, negodīgas un šaursirdīgas politikas dēļ Saskaņas centrs arī šoreiz tiks atstāts opozīcijā. Protams, SC nav izdarījis visu, lai tā saucamās latviskās partijas bez atrunām to aicinātu kopīgās valdības veidošanā. Būtu citādi, ja latviešu un krievu partiju pārstāvji būtu spējuši piedāvāt nacionālo vienošanos, kas spētu apvienot visus, kam Latvija ir dzimtene. Tomēr SC atstāšana opozīcijā šoreiz nebūs nekāds kārtējais latviešu panākums. Tā būs rupja kļūda.

Kādēļ? SC vadībā ir izdevies noturēties mēreniem politiķiem, kuriem meistarīgi izdevies piezemēt maksimālistisku noskaņojumu krievu elektorātā un partijā. SC politisko virzību ir izdevies ievirzīt noteiktās sliedēs. Ja mēs paskatāmies SC programmu, tur nav nekā, kas varētu aizskart latviešu intereses. To visu ir izdevies panākt, solot, ka SC būs valdībā, ja bezjēdzīgi nekonfliktēs ar latviešiem.

Ja SC valdībā nebūs, SC notiks lielas izmaiņas. Pārsvaru gūs tie, kuri uzskata, ka nav ko auklēties ar latviešiem, ja aiz mums ir Krievija. Ar milzu grūtībām SC vadībai ir izdevies notušēt nepilsoņu jautājumu, sakot, ka to nevajag aiztikt, ja negribam sarežģīt nokļūšanu valdībā. Tagad šis arguments būs atcelts. Tagad krievu politiķi cīņu par nepilsoņu padarīšanu par pilsoņiem uzskatīs par galveno veidu, kā Latvijas krievi var nonākt Latvijas valdībā. Jo tikai vēlēšanu tiesību piešķiršana nepilsoņiem būtiski mainīs spēku līdzsvaru valstī.

Latvieši tam nekad nepiekritīs. Var jau būt. Tikai latvieši ir darījuši visu, lai dziļāk integrētos struktūrās, no kurām esam jau pilnīgi atkarīgi. Un: jo dziļāk integrējamies, jo atkarīgāki kļūstam. Ja Krievija atjaunos spiedienu nepilsoņu jautājumā, tad šoreiz tas var izdoties, jo pēc 20 neatkarības gadiem daudzi veci argumenti ir zuduši. Nepilsoņi var iegūt Latvijas pilsonību vienā dienā - starptautiska spiediena dēļ no struktūrām, kurām mēs vairs nespējam runāt pretī. Neredzēt to, kas notika Rīkojuma nr. 2 laikā, var tikai aklais. Valdis Zatlers, atgriezies no tikšanās ar ārvalstu draugiem, cik tieši vien Valsts prezidentam iespējams, pateica, ka SC valdībā jābūt. Mūsu pašu dēļ SC iekļaušana Latvijas politiskajā dzīvē ir samākslota, nevis dabiska.

Pragmatiski domājoši cilvēki no malas labi redz to, ko neredz paši latvieši. Tas ir Latvijas iedzīvotāju nacionālais sastāvs. Ignorēt gandrīz 50% Latvijas iedzīvotāju politiskās tiesības ir nepareizi, negodīgi, nesaprātīgi, nedemokrātiski - un ļoti muļķīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas