Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

SCP ierosina veidot izmeklēšanas komisiju par "Parex"; SC gatava to atbalstīt

„Sabiedrība citai politikai” (SCP) Saeimas deputāti Artis Pabriks un Aigars Štokenbergs ierosinājuši Saeimā izveidot Parlamentārās izmeklēšanas komisiju par „Parex bankas” pārņemšanu un šīs pārņemšanas ietekmi uz Latvijas finanšu un ekonomikas krīzi. Saeimas deputātu parakstu vākšana parlamentārās izmeklēšanas komisijas dibināšanai sākta ceturtdien, 19.

februārī. Kā _Dienu _informēja _Saskaņas centra _deputāts Nils Ušakovs.SCP ierosina veidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju, lai noskaidrotu, kuru valsts amatpersonu darbības rezultātā no „Parex bankas” aizplūduši milzīgi naudas līdzekļi, kas tik ļoti nepieciešami ekonomiskās krīzes pārvarēšanai Latvijā. „Komisijas uzdevums būs arī noskaidrot, kādas atbildīgo amatpersonu darbības iecerētas, lai nepieļautu turpmākus satricinājumus Latvijas finanšu sistēmā,” uzsver SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.„„Parex banka” maksātspēja ir cieši saistīta ar Latvijas finanšu un ekonomikas krīzes turpmākajiem scenārijiem. Viens no parlamentārās izmeklēšanas komisijas uzdevumiem būs izvērtēt, vai „Parex bankas” pārņemšanas procesā nav pieļauti likuma pārkāpumi un ir ievērotas sabiedrības un valsts intereses,” komisijas izveides nepieciešamību pamato SCP līdzpriekšsēdētājs Artis Pabriks.

N. Ušakovs norāda, ka SC jau kopš bankas nacionalizācijas pirmssākumiem ir daudz neatbildētu jautājumu. "Mums vienmēr bija bažas par to, kā notiek bankas pārņemšana. Ir daudz jautājumu par to dienu, kad tika pieņemts lēmums par 51% nacionalizāciju un tad galīgo nacionalizāciju. Kāpēc iepriekšējiem bankas īpašniekiem ļāva vēl saimniekot?" dažus no jautājumiem ieskicē N. Ušakovs. Viņš gan atzīst, ka jebkura parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveide šīs Saeimas sastāvā var beigties ar "dobelizāciju" (domāta deputāta Jura Dobeļa (TB/LNNK) vadītā parlamentārā izmeklēšanas komisija sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā), taču tas nenozīmē, ka nav jāmēģina ko darīt.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentārās izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešdaļa deputātu. Kopumā SCP Saeimā ir 2 deputāti, bet SC Saeimas frakcijā darbojas 20 deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas