Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

SCP: nav pieļaujama bērnu pabalstu atcelšana, jātaupa uz lielo algu rēķina

Sabiedrība citai politikai (SCP) pieprasa Labklājības ministrijai (LM) neatcelt ģimenes valsts pabalstu bērna pirmajā dzīves gadā izmaksu vecākiem un piemaksu pie bērna piedzimšanas pabalsta. SCP uzskata, ka LM iecerētie grozījumi daudzu tūkstošu ģimeņu dzīves apstākļus padarīs vēl kritiskākus. LM gājusi vieglāko ceļu, secina SCP. Šāda rīcība ir amorāla un netaisnīga un diskreditē Valda Dombrovska (JL) vadīto valdību un valdošo koalīciju, uzskata partija.

„Lai ietaupītu 2,85 miljonus latu, LM ir gatava atcelt bērnu pabalstu izmaksu. Ģimenes valsts pabalstu šobrīd saņem 18 800 ģimenes Latvijā, protams, pabalsts nav liels, tikai 8 lati, taču būtisks ekonomiskās krīzes laikā. Tikpat netaisnīga ir piemaksas pie bērna piedzimšanas pabalsta atcelšana, kas ir no 100 līdz 200 latiem atkarībā no bērnu skaita ģimenē. Šādus pabalstus Latvijā saņem vidēji 1900 vecāku mēnesī. Ko lai tagad dara tie topošie vecāki, kam bērni dzims tuvākajā laikā un kas ir rēķinājušies ar valsts solītajiem pabalstiem?” izteikusies SCP valdes locekle Karina Korna.

SCP uzskata, ka ekonomiskās krīzes smagumu nedrīkst uzlikt visneaizsargātākajām sabiedrības daļām – pensionāriem, ģimenēm un maznodrošinātajiem. SCP jau vairakkārt norādījusi, ka valsts budžeta līdzekļu ekonomija būtu jāveic uz lielo algu saņēmēju rēķina un ieņēmumu budžetā pieaugums jāsekmē, taisnīgi sadalot nodokļu slogu starp maznodrošinātajiem un bagātajiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas