Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

SCP pieprasa ārkārtas vēlēšanas

Sabiedrība citai politikai (SCP) pieprasa ārkārtas Saeimas vēlēšanas, bet tām jānotiek "pēc taisnīgiem noteikumiem" – bez vēlēšanu „lokomotīvēm” un daudzmiljonu aģitācijas kampaņām, ar godīgām diskusijām sabiedriskajā televīzijā, radio un presē, teikts partijas izplatītajā paziņojumā.

Vērojot valdības un Saeimas bezdarbību divu nedēļu laikā pēc tautas sapulces Doma laukumā SCP secinājusi, ka valdošā koalīcija negrasās darīt neko, lai izvestu valsti no "politiskās un ekonomiskās krīzes, lai glābtu Latvijas uzņēmējus, lauksaimniekus un mājsaimniecības no bankrota". Valdošā koalīcija neesot sapratusi, ko tauta prasīja 13. janvārī, un valdība turpina neko nedarīt.

SCP rīcībā esošā informācija liecina, ka visas runas par tā saucamo „nacionālā izlīguma valdību” ir tikai ciniska sabiedrības uzmanības novēršana no valdošās koalīcijas vienīgā plāna: veikt Satversmē tādus grozījumus, lai Saeima pati sevi varētu atlaist un lai pēc tam valdošās partijas, ieguldot milzu līdzekļus priekšvēlēšanu kampaņās radio, televīzijā un presē, mēģinātu atkal iekļūt Saeimā un atgūt varu un ietekmi.

SCP ir pārliecināta, ka valdība starptautiskā septiņu miljardu latu lielā aizdevuma līdzekļus negrasās piešķirt uzņēmējdarbības un lauksaimniecības atbalstīšanai ekonomiskās krīzes apstākļos, bet gan banku lobiju interesēs, glābjot atsevišķas bankas.

Paziņojumā uzskaitītas 11 uzdevumi, kurus sagaida no valdošās koalīcijas, citādāk tā paredz jaunus, daudz vērienīgākus tautas protesta pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK


SCP aicinājums Valsts prezidentam un Latvijas sabiedrībai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas