Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

SCP savs finanšu ministra kandidāts - Egons Liepiņš

Sabiedrība citai politikai (SCP) Ministru prezidenta amata kandidātam Valdim Dombrovskim ierosina finanšu ministra amatam izvēlēties SCP Ekonomikas un finanšu darba grupas vadītāju, ekonomistu Egonu Liepiņu. Ja viņam izdotos iegūt šo amatu, SCP ar “visu ekonomikas ekspertu komandu ir gatavi nekavējoties iesaistīsies jaunveidojamās valdības deklarācijas izstrādē un budžeta grozījumu gatavošanā”, teikts izplatītajā paziņojumā. SCP ir pārliecināts, ka iespējams grozīt budžetu, nesamazinot ne pensijas, ne citus sociālos pabalstus.  

“No Valsts kontroles revīzijas datiem un citas publiskās informācijas ir redzami būtiski samazinājumi ministrijās un valsts aģentūrās, nemazinot mazās algas valsts pārvaldē. Mēs redzam būtiskus līdzekļus, kuri šobrīd tiek neefektīvi izmantoti valsts akciju sabiedrībās vai ir iesaldēti dažādos kontos. Tam visam ir jāparādās budžeta grozījumos,” paudis E.Liepiņš.

Viņš ir gatavs reformēt Valsts ieņēmumu dienestu (VID), gan atbrīvojot no amatiem “nekompetentus un sevi kompromitējušus VID darbiniekus, gan īpaši uzraugot VID darbu nodokļu un kontroles jautājumos”.

„Nākamajam finanšu ministram ir jātiek galā ar tādu elementāri paveicamu lietu kā AS „Valsts nekustamie īpašumi” darbības revīziju, gan pārtraucot tādus skandalozus objektus kā VID simts miljonus vērtās jaunās ēkas celtniecība, gan izbeidzot valsts iestāžu izvietošanu dārgos Rīgas centra īres namos,” ekonomiskās krīzes risinājumus redz E.Liepiņš.

Diena jau rakstīja, ka Jaunais laiks pieļauj Einara Repšes virzīšanu uz šo amatu.Tautas partijas pārstāvis Māris Kučinskis aģentūrai BNS izteicies, ka par normālu uzskata, ka finanšu ministra amatu ieņem premjera partija. Līdz šin šis portfelis piederēja TP ministram Atim Slakterim. Uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka TP, iesaistoties koalīcijā, būtu gatava atdot finanšu ministra portfeli, Kučinskis vien noteica, ka šādu situāciju "mēs respektēsim".



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas