Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Segliņa rosinātajā pārbaudē neatrod policistu pārkāpumus

Pārbaudē par policistu darba kavējumiem divos Rīgas iecirkņos nav konstatēti rupji disciplīnas pārkāpumi, bet nepilnības darba uzskaitē, Dienai pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis, norādot, ka neviens no iecirkņu vadības sodīts netiks. Tuvākajā laikā ar ziņojumu tiks iepazīstināts arī iekšlietu ministrs Mareks Segliņš.     

Jau vēstījām, ka tieši pēc ministra iniciatīvas augusta beigās Rīgas pilsētas Ziemeļu un Brasas iecirkņos tika veikta pārbaude, lai noskaidrotu, cik cilvēku darba laikā atrodas savā darba vietā, ziņoja BNS. Reidos konstatēts, ka vienā no šiem iecirkņiem darba vietā no 130 darbiniekiem bija četri, savukārt otrajā - no 140 vien trīs. Iecirkņu priekšnieki toreiz uz jautājumu, līdz cikiem iecirkņos ir darba diena, norādījuši dažādus laikus - viens, ka līdz plkst.15.30, otrs - līdz plkst.16. Vieni centušies aizbildināties ar reāli nenotikušu sporta dienu, bet otrā no iecirkņiem priekšnieks ļāvis darbiniekiem mājās iet plkst.12.

M.Segliņš norādīja, ka pēc šādiem konstatējumiem radies jautājums, vai policistu algu pielikums vispār ir iespējams un uzdeva policijas vadībai veikt dienesta izmeklēšanu.

“Konstatējām, ka ir dažas nepilnības darba laika uzskaitē, nekas vairāk,” pēc iepazīšanās ar pārbaudes rezultātiem saka A.Lieljuksis. Viņš stāsta, ka Brasas iecirknī kopumā strādā 90 cilvēki, no kuriem 37 todien bija brīvdiena vai atvaļinājums. Daļu no darbā esošajiem vadība piektdien bija palaidusi uz mājām stundu agrāk, jo tie divas dienas iepriekš bija piedalījušies reidā un tajā dienā pārstrādājuši darba laiku.

Savukārt Ziemeļu rajona iecirknī, kurā strādā vairāk nekā simts darbinieki, 31 reida dienā bija atvaļinājumā. “25 darbinieki bija sporta dienas pasākumā. Tur ir visi videomateriāli un viss pārējais, kas to pierāda,” norāda A.Lieljuksis. Vēl 11 bija palaisti agrāk, jo viņiem 1.septembrī bija paredzētas ilgākas dežūras pie skolām. “Uz vietas iecirknī bija 22 cilvēki,” piebilst A.Lieljuksis.

Policijas priekšnieks norāda, ka jautājums par darbinieku agrāku palaišanu mājās ir “nedaudz diskutējams”, jo ne visiem policistiem ir noteikts summētais darba laiks, bet parastais. Tas nozīmē, ka kādu palaist ātrāk uz mājām vadība var tikai vienas dienas ietvaros, ja viņš darbu sācis agrāk.

Lai atrisinātu situāciju, ka policistiem tiek kompensēts citās dienās pārstrādātais laiks, policija paredzējusi pilnībā pāriet uz summēto darba grafiku, proti, noteikt, ka policistiem jāstrādā nevis astoņas stundas dienā, bet 40 stundas nedēļā, lai varētu ilgākā laika posmā saplānot darba grafiku.   

A.Lieljuksis uzsver, ka ilgāk par noteiktu darba laika policistus nodarbināt nevar, jo par virsstundām jāmaksā dubultā, bet līdzekļi to neatļauj.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas